فهرست مطالب

جامعه شناسی سیاسی ایران - سال پنجم شماره 6 (پیاپی 22، شهریور 1401)

نشریه جامعه شناسی سیاسی ایران
سال پنجم شماره 6 (پیاپی 22، شهریور 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/28
  • تعداد عناوین: 51
|
  • عباسعلی رهبر* صفحات 2-19
    جامعه ایرانی همواره در روند سرمایه اجتماعی و اعتماد سیاسی خود با فرازو نشیبهای متعددی روبرو بوده است که نقطه عطف این رویش سرمایه اجتماعی در انقلاب اسلامی تجلی می یابد به گونه ای که با افول سرمایه اجتماعی نظام پهلوی از یک طرف و هم افزایی رهبری امام ره ، ارزش های متعالی و حرکت جمعی مردم از طرف دیگر ، نظام جمهوری اسلامی تاسیس شد .باتوجه به قابلیتهای متنوع انقلاب اسلامی ایران در عرصه سرمایه اجتماعی و اعتماد سیاسی ، سوال اصلی مقاله حاضر این است که :وضعیت اعتماد سیاسی اجتماعی در ایران در قالب سرمایه اجتماعی با چه امیدها و بیم هایی همراه بوده است؟ فرضیه اصلی نیز ناظر به این گزاره است که اعتمادسیاسی (مرتبط با دولت ها) مندرج در سرمایه اجتماعی باشروع انقلاب اسلامی در سطوح تاثیر برافزایش مشارکت اجتماعی - سیاسی ،فرهنگ متعالی وانسجام اجتماعی -سیاسی ارتقا جدی داشته است اما در دهه های بعدی با توجه به افزایش سطح خط فقر ،آسیب های اجتماعی ،ادراک عمومی فساد غیر سیستماتیک و شکاف های اجتماعی با موانع فزاینده و خطر پذیر مواجه شده است البته تمسک به ادراکات ذهنی و عینی نظام ارزشی انقلاب اسلامی و ارتقاء کارآمدی دولت ها در تسریع پیشرفت و رفع موانع اعتماد سیاسی مهم تلقی می گردد . روش شناسی مقاله نیز رویکرد مبتنی بررویکرد کیفی و تکنیک تحلیل روش استنباطی بوده است .
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، اعتماد، اعتمادسیاسی، انسجام اجتماعی، نظام ارزشی انقلاب اسلامی
  • سیاست جنایی حاکم بر حمل و نقل هوایی ایران در مقایسه با سایر کشورها با کمک ماتریس SWOT
    الناز چلونگر، محمود مالمیر*، محدرضا شادمان فر صفحه 2

    هواپیما وسیله نقلیه هوایی پرسرعت است و برای اهداف مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد که مهمترین نوع آن حمل و نقل افراد و اشیا است. گسترش استفاده از هواپیما در حمل و نقل مسافر و باری منجر به در نظر گرفتن قانون هواپیمایی به عنوان شاخه جداگانه ای از قانون شده است. در این مقاله ، ما سعی کردیم نقاط قوت و ضعف را به عنوان عوامل داخلی و همچنین فرصت ها و تهدیدها را به عنوان عوامل خارجی با استفاده از روش ماتریس SWOT برای عوامل اثرگذار در قانون کیفری هواپیمایی شناسایی کنیم. سپس استراتژی های سازگار در هر بخش شناسایی و در نهایت بهترین استراتژی ها تعیین شدند. مطابق ماتریس QSPM ، گزینه ST4 به معنای "اجرای یک برنامه استراتژیک برای تامین ناوگان هوایی و افزایش نرخ اجرا در همه شرکت ها" با نمره وزن 10.9 به عنوان استراتژی اصلی و گزینه ST5 "بازگشت سرمایه در بخش حمل و نقل است. حضور پررنگ و حضور بخش خصوصی در این زمینه "به عنوان راهبرد دوم انتخاب شد. ST1 ، ST2 و ST3 به عنوان گزینه های بعدی انتخاب شدند.

    کلیدواژگان: : حمل و نقل هوایی، استراتژی، کیفری
  • سرمایه اجتماعی : گونه شناسی اعتماد و سنجش آن در استان گلستان
    عاشورقلی میکائیلی* صفحه 3

    اعتماد به عنوان یکی از مهمترین مولفه های سرمایه اجتماعی محسوب می شود در گونه شناسی اعتماد باید از اعتماد فردی که مصداق آن اشنایان و اطرافیان می باشد ،اعتماد عمومی دومین نوع اعتماد است مربوط به افراد مربوط به جامعه است که دایره آن فراگیر تر می باشد و سومین نوع اعتماد ،اعتماد نهادی است ،در این پژوهش هدف پژوهش بررسی رابطه بین اعتماد و سرمایه اجتماعی در استان گلستان است که مورد سنجش و بررسی قرار گرفت استان گلستان به دلیل ساختار اجتماعی و جمعتی خاص خود پس از بررسی به ترتیب از میزان مطلوبیت بالا به پایین اعتماد فردی ،اعتماد عمومی و در نهایت اعتماد نهادی قرار گرفته است تحلیل داده ها بیانگر این است که اعتماد نسبت به اطرافیان و آشنایان نسبت به سایر اعتمادها در سطح مطلوبی قرار دارد و به هر میزان روابط فردی و خویشاوندی نهادینه تر باشد اعتماد نیز بیشتر است در مرحله بعد اعتماد عمومی قرارداد و در نهایت اعتماد نهادی که نوع نگرش و اعتماد از مطلوبیت لازم برخوردار نمی باشد .

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، اعتماد، اعتماد فردی، اعتماد نهادی
  • تاملی بر تعامل شورای حفظ حقوق بیت المال (حقوق عامه) و دیوان عدالت اداری با رویکرد به حق بر هوای پاک
    احمد عسگری ارجنکی، علی مشهدی*، علیرضا آرش پور صفحه 4

    فراست و درایت قانونگذار اساسی، او را بر آن داشته تا از جمله مهمترین رسالت های دستگاه قضایی را «احیای حقوق عامه و گسترش عدل و آزادی های های مشروع مقرر دارد.بر این مبنا، دستگاه قضا نمی تواند منفعلانه بشیند تا تضییع حقی صورت گیرد و آن گاه در صدد احقاق و استیفای حقوق عامه برآید! بلکه فراتر از آن نقش دستگاه قضا، احیاگری و اقامه ی حقوق مردم است؛ یعنی حتی پیش از آن که فعل یا ترک فعلی صورت پذیرد که حاصل آن تضییع یا تعطیلی حقوق عامه باشد، دستگاه قضا مبادرت به احیا و اقامه ی این حقوق می کند، به عنوان مثال برخورداری از هوای پاک یکی از زیرشاخه های حق برخورداری از محیط زیست سالم است که در قانون اساسی به صورت تلویحی به این مقوله پرداخته است. دستگاه های اجرایی (سازمان حفاظت محیط زیست، وزارتخانه های متبوع و ارگان های نظارتی و صنعتی و تولیدی و...)وظیفه دارند به این حق عمومی مقید و ملتزم باشند. در صورت تضییع این حق، باید بر اساس سازوکار قانونی تعریف شده، بستری فراهم شود تا شکات و متضررین، حق خود را مطالبه نموده و دستگاه قضا در مقام احقاق حق و استیفای این حقوق، انجام وظیفه نماید؛ البته باید در نظر داشت که عمدتا چنین مسایل اجتماعی، شاکی خصوصی ندارد و یا نمی خواهد داشته باشد و این جاست که مسیله فراتر از احقاق و استیفاست که قانونگذار مبحث احیا و اقامه را مد نظر قرار داده است..

    کلیدواژگان: قوه ی قضائیه، شورای حفظ حقوق بیت المال، حقوق عامه، دیوان عدالت اداری
  • ابراهیم معصومی، سعید اسلامی*، کمال پولادی صفحات 21-34
    سلفی به گروهی از مسلمانان اهل سنت گفته می شود که به دین اسلام تمسک جسته و خود را پیرو سلف صالح می دانند و در عمل و اعتقادات خود از پیامبر اسلام، صحابه و تابعین تبعیت می کنند. سلفی ها تنها قرآن و سنت را منابع احکام و تصمیمات خود می دانند. سلفی گری دو رکن اساسی دارد: یکی بازگشت به شیوه زندگی و مرام سلف صالح و در نهایت سنت حجاز و به خصوص سنت اهل مدینه در 1400 سال پیش، و دوم مبارزه با بدعت، یعنی هر چیزی که سلفی ها جدید و خلاف سنت می دانند. در خصوص اسلام مبتنی بر نو سلفیه نیز باید اذعان داشت سلفیه نو مبتنی رویکرد هایی نو در راستای مبانی و روش ها می باشد و تاکید آن بیشتر بر موارد اعتقادی بر کلامی است . و موسس آن ابن تیمیه حرانی می باشد . هم اکنون که جریان نو سلفیه روی کار آمده است تعهدادی از اعتقادات سلفیه سابق و سنتی دستخ.ش تغییرات و دگرگونی های متعددی شده است. به شکلی که نوسلفیان در برخورد با اندیشه های کلامی و اعتقادی سلفیه سابق ، روش های مختلفی را دنبال می نمایند
    کلیدواژگان: اسلامی سیاسی، امامت، نو سلفیه، خلافت
  • علی جهانی پور، مسعود راعی*، هادی صادقی اول صفحات 36-48
    نظریه ی ولایت فقیه محوری ترین پایه و اساس نظام سیاسی اسلام در عصر غیبت امام زمان (ع) است. به عقیده مدافعان این نظریه، مشرب حقیقی آن را می توان در کلام وحی یافت که توامان دارای مبانی کلامی و فقهی است. اما متاسفانه با تمامی اوصاف، در اعصار گذشته، این تیوری در عرصه ی قدرت مقهور و مهجور ماند ولی در عرصه ی نظریه پردازی با اجتهاد پویا و مستمر دوران بالندگی خویش را ادامه داد تا اینکه امروزه فقه شیعه، افق جدیدی را طراحی نموده تا در سایه سار این منظومه فقهی، مهندسی جامعه ی اسلامی را با ساز و کارهای مناسب فراهم نماید. اما با همه این اوصاف و داشتن نقاط اشتراک فکری ، معتقدین به تیوری ولایت فقیه بر سر منشا مشروعیت و چگونگی گزینش و اختیارات ولی فقیه، دارای مناقشات گفتمان درون فقهی می باشند که از منازعات درون فقهی دو دیگاه فقهی، یعنی مشرورعیت الهی(نظریه انتصاب) و مشروعیت مردمی(نظریه انتخاب) ظهور نموده است. با تحلیل و بررسی مشروح مذاکرات قانون اساسی و اصول آن می توان گفت که نظریه مردم سالاری در محدوه شریعت را قبول کرده و این گفتمان علی رغم گفتمان درون فقهی، در منطقه الفراغ مفادی از حقوق اساسی مدرن را پذیرفته است.
    کلیدواژگان: قانون اساسی، نظریه انتخاب، نظریه انتصاب، ولایت فقیه
  • رضا زاشکانی، عباس گوهری*، انشاءالله رحمتی صفحات 50-65

    اراده و آزادی افعال انسان و از دیگر سو جبر و بی اختیاری افعال از جمله مسیله دیرپا است که نه فقط متفکرین و فلاسفه که عموم مردم را به خود جلب کرده است آیت اله سبحانی با تقریر مهم ترین مکاتب در مساله جبر از جمله جبر الهی به شیوه اهل حدیث و اشاعره و شیوه فلسفی و جبر مادی و در مساله اختیار از جمله مکتب اهل تفویض و امر بین الامرین و مکتب اگزیستانسیالیسم به بررسی آنها پرداخته است. این پژوهش با هدف بررسی و تحلیل رویکرد انتقادی آیت اله سبحانی درباره مساله تسلسل اراده های غیر متناهی و اراده ازلی خداوند با روش مطالعه ای- کتابخانه ای انجام شده است. نتایج نشان داد از دید آیت اله سبحانی، خداوند با اراده ی خویش جهان را بر اساس نظام علت و معلولی آفریده است و باور به اراده ی مطلق خدا مایه ی جبر نیست. سبحانی عقیده دارد اراده ی الهی به اختیار انسان تعلق دارد نه به افعال انسان. در حالی که اشاعره، موضوع اراده ی الهی را مخالف با اختیار و همسو با جبر می دانند اما سبحانی بر خلاف اشاعره، اختیار انسان را موضوع اراده ی الهی می داند. بنابراین از نظر وی اراده ی الهی هرچه باشد با فعل انسان تناقض نخواهد داشت زیرا خداوند بنا را بر آزادی انسان قرار داده است..

    کلیدواژگان: جعفر سبحانی، جبر، اختیار، تسلسل اراده های غیر متناهی، اراده ازلی خداوند
  • مهرداد بدیخی، غلامحسین مسعود*، فرامرز عطریان صفحات 67-88

    دولت رفاه به دولتی گفته می شود که در آن تامین و بهبود رفاه عمومی وظیفه قانونی نهادهای قدرت است. اما این هدف به منزله عمل فرا قانونی و یا به عبارت دیگر عمل بر خلاف قانون از طرف مجریان و یا شهروندان نیست . چنین دولتی به همه کسانی که به هر دلیل نتوانند هزینه های خود را تامین کنند کمک رسانی می کند. این کار از طریق پرداخت مستمری (حداقل درآمد) و یا کمک های نقدی دیگر انجام می شود . دولت رفاه به معنی وجود سیاست های سنجیده و هوشمندانه ای در زمینه تامین دست کم حداقل استاندارد زندگی برای همه و ارتقای برابری در فرصت های زندگی است که در آن هیچ تردیدی در زمینه ضرورت تمرکز همه نهادهای رسمی بر تامین خدمات همگانی وجود ندارد؛ تامین اجتماعی یک سیستم همگانی از بیمه های اجباری است. بیمه اجتماعی از بیمه های بازنشستگی، بیمه های دولتی درمانی، بیمه های بیکاری و بیمه حوادث و تصادف ها تشکیل می شود؛ دولت ها تامین اجتماعی را به این دلیل فراهم می کنند که بازارها در بیمه کردن بسیاری از ریسک های مهم پیش روی افراد، شکست خورده اند. از طرفی دولت رفاه ، دولتی کاملا قانون محور است چرا که عرضه خدمات رایگان همواره سود جویان را به فکر سو استفاده از مزایای از پیش تعریف شده رفاهی می اندازد که می بایست در عین جلوگیری، به کیفر متخلفین نیز پرداخته شود .در این پژوهش به وظایف سازمان تامین اجتماعی در راستای تامین خدمات و رعایت کامل قوانین خواهیم پرداخت.

    کلیدواژگان: دولت رفاه، کیفر، تامین اجتماعی، مستمری، بازنشسته
  • رضا محمدیان*، حسین تفضلی صفحات 90-102
    بررسی رابطه سیاست خارجی و توسعه سیاسی نشان می دهد که گفتمان سیاست خارجی همواره ابواب مختلف توسعه را تحت تاثیر قرار داده و در دراز مدت شاخص های مختلف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی را در نظام بین المللی متاثر ساخته است. تشریح رابطه سیاست خارجی و توسعه سیاسی در ج .ا.ا گویای آن است که رابطه مذکور در دوره ریاست جمهوری خاتمی رنگی متمایز به خود می گیرد و جنبه های مختلف نظام بین المللی را متاثر می سازد. این تحقیق با روش توصیفی-تحلیلی به این پرسش پاسخ می گوید که ارتباط بین سیاست خارجی و توسعه سیاسی در دولت خاتمی، چه تاثیراتی بر نظام بین المللی دارد. یافته های تحقیق بر این فرض مبتنی است که سیاست تنش زدایی دولت خاتمی در چارچوب اصلاحات، رشد مولفه های توسعه سیاسی را به دنبال داشته است و این امر به نوبه خود نظام بین المللی را از جهات مختلف فرهنگی، اقتصادی و سیاسی متاثر ساخته است. هدف تحقیق مذکور نشان دادن رابطه سیاست خارجی دولت خاتمی در ایجاد توسعه سیاسی و هم سویی با معادلات جهانی در راستای توسعه و پیشرفت می باشد که به مراتب اثرات مثبتی بر نظام بین المللی داشته است.
    کلیدواژگان: محمد خاتمی، سیاست خارجی، دیپلماسی فرهنگی، گفتگوی تمدن ها، روابط بین الملل
  • محمد باقری*، مهدی نجف زاده، وحید سینائی، مرتضی منشادی صفحات 104-121
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین مدرنیزاسیون و سیاست های توسعه شهری در شهر مشهد است. روش تحقیق در این پژوهش کیفی (تحلیلی تم) است و داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته گردآوری شد. جامعه آماری تحقیق شامل استادان دانشگاه، نخبگان و متخصصان آشنا با حوزه مدرنیزاسیون شهر مشهد هستند که با استفاده از روش نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند و کفایت داده ها و اصل اشباع در مجموع با 20 نفر مصاحبه شد. داده ها در 3 مرحله کدگذاری باز و محوری و گزینشی مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان می دهد که دوران پیش از انقلاب، سبک مدرنیزاسیون غربی بر شهر حاکم بود و شاه تلاش داشت الگوی غربی را در برنامه های توسعه شهر پیاده سازی کند. پس از انقلاب اسلامی نیز در راستای توسعه شهری، مداخله مستقیم و غیرمستقیم در بافت مرکزی شهر مشهد صورت گرفت. اما در این میان، در جریان مدرنیزاسیون مشهد در دوران پس از انقلاب اسلامی تعارضاتی از جمله تعارض ملی و محلی؛ تعارض سنت و مدرنیته و توسعه بدون در نظر گرفتن اصول مدرنیزاسیون نیز پدیدار شده است. نتیجه نهایی، تغییر شهر مشهد از ماهیت مذهبی به شهر مدرن جدید است.
    کلیدواژگان: مدرنیزاسیون، نوسازی، توسعه شهر، سیاست، مشهد
  • علی اکبر گرجی ازندریانی*، سید سعید میرمحمدی، بیژن عباسی، حسن خسروی صفحات 123-136

    هدف از انجام این تحقیق بررسی تحلیلی ویژگی های دولت مدرن با درنظر گرفتن کشور ایران بعنوان نمونه مطالعه می باشد. گرچه به سختی می توان نمونه و مصداق کاملی از دولت مدرن را نام برد اما می توان برخی از شاخصه ها و مولفه های بارز دولت مدرن را به عنوان معیار و شاخصی برای تفکیک و تمیز آن از سایر اشکال دولت تبیین نمود به نظر می رسد حاکمیت، حاکمیت قانون، حکومت به نمایندگی، نظارت، تفکیک قوا، مسیولیت و پاسخگویی، غیرشخصی بودن قدرت، اقتدار و مشروعیت را می توان به مثابه مهم ترین اصول حقوق عمومی حاکم بر چارچوب هنجاری و ساختاری نظام حکمرانی جهت استقرار دولت مدرن قلمداد نمود. به دیگر سخن اصول و مبانی حقوق عمومی شاخصه ها و مولفه های مذکور و مورد تحلیل، ارکان حیاتی ارایه هرگونه نظریه پیرامون ساخت و ماهیت دولت مدرن می باشند. روش انجام این تحقیق، تحلیلی، توصیفی است. نتایج حاکی است : نظریه حاکمیت وابستگی نزدیکی به نظریه دولت مدرن دارد و در دولت مدرن، حاکمیت از آن مردم و متعلق به آن هاست و حکومت در اعمال اقتدارش از اراده همگانی رهنمود می گیرد. ویژگی دیگر دولت مدرن حاکمیت قانون است. همچنین مبنای حاکمیت قانون، تفوق و برتری قوانینی با محتوای تضمین حقوق بنیادین و آزادی های اساسی شهروندان است.

    کلیدواژگان: حاکمیت، حکومت، حاکم، دولت مدرن، ایران
  • علیرضا شیدائی، علی اصغر عیوضی حشمت*، رسول ثانوی فرد صفحات 138-157

    امروزه گسترش فن آوریهای مربوط به گوشی های هوشمند همراه و افزایش محبوبیت شبکه های اجتماعی اهمیت بررسی نحوه شکل گیری خرید کاربران در بستر شبکه های اجتماعی را دو چندان نموده است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر شخصی سازی تبلیغات بر خرید آنلاین کاربران می باشد که از روش توصیفی پیمایشی جهت بررسی نحوه تاثیرگذاری عوامل استفاده شده است. جهت تحلیل روابط از روش معادلات ساختاری استفاده شد که با توزیع پرسشنامه در بین نمونه آماری متشکل از 384 نفر از کاربران شبکه اجتماعی اینستاگرام مورد سنجش قرار گرفت. نتایج حاکی از ان است که متغیرهای شناسایی شده، در قالب مدل محقق ساخته دارای اعتبار بوده و شخصی سازی تبلیغات با آگاهی، اعتبار و خلاقیت، سرگرمی، ارزش اجتماعی و اعتماد ارتباط مثبت دارد . آگاهی، اعتبار، سرگرمی خلاقیت و ارزش اجتماعی با تجربه روانی و ارزش تبلیغات رابطه مثبت دارد. همچنین ارزش تبلیغات، تجربه روانی و اعتماد مولفه های تاثیر گزار بر خرید آنلاین می باشند

    کلیدواژگان: شخصی سازی تبلیغات، خرید آنلاین، شبکه اجتماعی اینستاگرام
  • مسعود پورکیانی*، سید محمد سیدی، مژگان درخشان، هدایت تیرگر صفحات 176-207
    راهبری و مدیریت در نظام تربیت رسمی و عمومی به عنوان یک فعالیت ماموریت گرا، بر مبانی، رسالت، اهداف و ماموریتهای نظام تربیت رسمی وعمومی استوار است. هدف از اجرای این تحقیق، ارایه الگوی راهبری و مدیریت تحول با رویکرد داده بنیاد در نظام تعلیم و تربیت ایران است. روش تحقیق از نوع آمیخته است. مرحله کیفی از روش استقرایی و راهبرد نظریه پردازی داده بنیاد و دلفی فازی ودر مرحله کمی، از نوع توصیفی-پیمایشی، از راهبرد تحلیل شکاف فازی استفاده شد. جمع آوری داده ها به شیوه کفایت نظری است. کدگذاری باز و هم زمان و زنجیره وار داده ها به کمک نرم افزار مکس کیودا 18 در 129 سند مرتبط و مصاحبه های عمیق با 11 خبره به پایان رسید، که این مرحله با 119 مقوله به کفایت نظری رسید. الگوی اولیه کدگذاری محوری در اختیار 12 خبره از اساتید دانشگاه فرهنگیان، فردوسی مشهد، پیام نور و آزاد قرار گرفت، تا الگوی نهایی به روش دلفی فازی مشخص شد. در مجموع تعداد 80 مقوله در الگوی نهایی کدگذاری محوری باقی ماند. کدگذاری نظری و انتخابی در خصوص ایده های نظری از طریق فنون نگارشی از روابط فیمابین مقوله های موجود در الگوی کدگذاری محوری بدست آمد. با فازی زدایی و تحلیل شکاف فازی وضعیت مطلوب و موجود مولفه ها بیان و با استفاده از ماتریس اهمیت/ عملکرد مشخص گردید، که حیطه بی تفاوتی و حیطه اتلاف وجود ندارد و کلیه شاخصها با اهمیت هستند و در دو حیطه قابل قبول و ضعف قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: راهبری، مدیریت، تحول، داده بنیاد، فازی
  • شمسی سکوت*، مریم اسلام پناه، فرانک موسوی، محمدجواد کرم افروز صفحات 209-223
    خود افشایی فرایندی است که طی آن شخص در مورد خود، افکار، احساسات، آرزوها ، اهداف، شکست ها، موفقیت ها، ترس ها و رویاهایش برای شخص دیگری افشاگری میکند که در بهبود روابط صمیمانه با دیگران تاثیر بسزایی دارد. سیوال اصلی پژوهش این است که جایگاه خودافشایی در رویکرد جامعه شناسی چگونه است؟ فرضیه اصلی مقاله این است که خودافشایی در مدارس ریشه در نظریات جامعه شناختی نفوذ اجتماعی و تبادل اجتماعی دارد و مزایا و معایب مختلفی را از این حیث برای خودافشایی قایل شده اند.نتایج مطالعه نشان میدهد که دانش آموزان به دلیل عوامل درون فردی نظیر سن، شخصیت و رشد کودک و عوامل زمینه ای نظیر انتظار نقش به خود افشایی میپردازند و خود افشایی منجر به ارتقای روابط دوستانه، افزایش همدلی و ارتقای یادگیری میشود و از طرفی خطراتی همچون کنترل نکردن مرزهای حریم شخصی و عدم پذیرش در مقابل خود افشایی را با خود به همراه دارد. بنابر این لزوم آموزش اصول خود افشایی در مدارس به دانش آموزان به وضوح احساس میشود. روش تحقیق در این مقاله توصیفی تحلیلی است و داده ها به شیوه کتابخانه ای گردآوری شده است.
    کلیدواژگان: خود افشایی، دانش آموزان، صمیمیت، حریم خصوصی
  • محمد تشکری جهرمی، الله کرم صالحی*، محمدامین کوه بر صفحات 225-241

    این پژوهش با هدف بررسی نقش مدیریت استعداد و جاشین پروری در توسعه عملکرد موسسات حسابرسی ایران اجرایی شد. جامعه مورد مطالعه کلیه حسابرسان مستقل شاغل در موسسات حسابرسی ایران بود. بر این اساس اطلاعات مورد نیاز پژوهش از 384 نفر از حسابرسان مستقل شاغل در موسسات حسابرسی ایران به عنوان نمونه آماری جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل اطلاعات پژوهش به وسیله نرم افزار SPSS24 و AMOS24 با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری انجام گرفت. نتایج نشان داد که مدیریت استعداد از طریق جانشین پروری در سطح شایستگی فردی بر عملکرد موسسات حسابرسی تاثیر مبت و معناداری دارد. مدیریت استعداد از طریق جانشین پروری در سطح شایستگی سازمانی بر عملکرد موسسات حسابرسی تاثیر مثبت و معناداری دارد. مدیریت استعداد از طریق جانشین پروری در زمینه خلق دانش بر عملکرد موسسات حسابرسی تاثیر مثبت و معناداری دارد. مدیریت استعداد از طریق جانشین پروری در زمینه کاربرد دانش بر عملکرد موسسات حسابرسی تاثیر مثبت و معناداری دارد. مدیریت استعداد از طریق جانشین پروری در زمینه توسعه استعدادها بر عملکرد موسسات حسابرسی تاثیر مثبت و معناداری دارد. لذا می توان عنوان نمود افزایش مدیریت استعداد از طریق استقرار ابعاد جانشین پروری می‎تواند، منجر به ارتقا عملکرد موسسات حسابرسی گردد.

    کلیدواژگان: جاشین پروری، توسعه عملکرد، مدیریت استعداد
  • محمدامین زارع*، مریم طهرانی، اکبر حسن پور، سعید جعفری نیا صفحات 243-265

    مقدمه از منظر تاریخی، بسیاری از مطالعات در حوزه های رفتاری و کشف احساسات در سازمان ها، از مفهوم ترس وام گرفته اند، اما از منظر مفهوم ترس سازمانی و مدل هایی برای مدیریت آن، طیف گسترده ای از مقالات یافت نخواهد شد. بنابراین، در این پژوهش، فراتر از توصیفات و دسته بندی های ترس کارکنان پیش رفته تا درک عمیق تری از ماهیت و انواع عوامل موثر بر و تاثیرپذیر از ترس سازمانی بدست آید. هدف این پژوهش نه تنها پیشبرد تیوری و تحقیق، بلکه هدفی عملی نیز بوده است، زیرا درک دقیق عوامل و موثرات ترس سازمانی، اولین گام در جهت مدیریت هدفمند آن خواهد بود.روش پژوهش:در این پژوهش برای دستیابی به پیشایندها و پسایندهای مقوله ترس سازمانی و حرکت به سمت تدوین الگوی مدیریت آن، از روش فراترکیب، و از روش فراترکیب و الگوی سندلوسکی و باروسو (2007) استفاده شد.یافته ها و تحلیل:در نهایت این پژوهش به کمک روش فراترکیب و بررسی 24 مقاله مرتبط، 3 تم کلی شامل 8 مقوله و 14 مضمون را به عنوان پیشایندها و 2 تم کلی دارای 5 مقوله و 14 مضمون را به عنوان پسایندهای ترس سازمانی شناسایی کرد.جمع بندی و نتایج نتایج این پژوهش نشان داد که عوامل زیاد فردی، سازمانی، محیطی و حتی کلان اقتصادی و اجتماعی باعث ایجاد ترس کارکنان در سازمان ها شده و این ترس، منجر به بروز مشکلات سازمانی و فردی بسیاری خواهد شد. لذا حرکت به سمت تدوین الگوی مدیریت ترس سازمانی، اقدامی ضروری در گام های بعدی خواهد بود.

    کلیدواژگان: ترس، ترس سازمانی، مدیریت ترس سازمانی، روش فراترکیب
  • آزاده شهبازیان، سید یعقوب زراعت کیش*، امیر محمدی نژاد صفحات 267-285

    در این تحقیق، به بررسی تاثیر اعتبارات بر انگیزه سرمایه گذاری بخش کشاورزی خواهیم پرداخت. بدین منظور، از داده های سری زمانی بانک مرکزی ایران در دوره 1397-1364 (2018-1985) استفاده شده است. متغیرهای مورد استفاده جهت آزمون فرضیه های تحقیق عبارتند از متغیر نرخ ارز سایه ایی(E ، شاخص بازاربورس شرکتها (IS) ، شاخص قیمت موادغذایی(PF) و متغیر وابسته در این پژوهش متغیرQ توبین است. بر اساس نتایج به دست آمده از اجرای آزمون های اقتصادسنجی با استفاده از نرم افزارهای Eviews و Microfit، آزمون های هم انباشتگی یوهانسن-جوسیلیوس و ARDL، نتایج نشان می دهند که در بلندمدت، اعتبارات پرداختی(CR) بر انگیزه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی ایران تاثیر مثبت ومعناداری دارد. نتایج تحلیل داده ها نشان می دهد که در بلندمدت شاخص بازار بورس شرکت ها (SI) بر انگیزه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی ایران تاثیر مثبت و معناداری دارد. در مورد سایر متغیرهای تجاری نتایج تحیل نشان می دهندکه در بلندمدت، متغیر مستقلY (ارزسایه ایی) در تحت تاثیر قراردادن متغیر وابسته Q توبین در سطح 10% ، به لحاظ آماری معنادار نیست (Prob.<0.1). و همان گونه که ملاحظه می گردد ، نرخ بهره (R) در بلندمدت، بر متغیر وابسته Q توبین تاثیر منفی دارند و متغیرهای شاخص قیمت موادغذایی(PF) وصادرات بخش کشاورزی (EX) بر متغیر وابسته Q توبین تاثیر مثبت دارند. همچنین در روند کوتاه مدت نتایج تحلیل داده ها نشان می دهد که در بلندمدت اعتبارات پرداختی (CR) برانگیزه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی ایران در کوتاه مدت تاثیر مثبت و معناداری دارد.

    کلیدواژگان: سرمایه گذاری، اعتبارات، شاخص بورس، بخش کشارزی، ایران، ARDL
  • علی اکبر صمد زاده*، حمیدرضا گوهریان، سید مهدی اصغری صفحات 287-298

    جهان شمولی حقوق بشر از بارزترین مسایل معاصر به شمار می رود و توانسته است مفهوم سنتی حاکمیت را دگرگون کند تا به تحولاتی که انسان در عرصه زندگی در جهان شاهد آن می باشد، پاسخ دهد و مفهوم نسبی از حاکمیت را به اثبات برساند. خواسته های امروزی جامعه بین المللی نشان می دهند که چگونه گسترش، فراگیری و جهان شمولی حقوق بشر در راستای منافع همه ملت ها و کشورهای عضو سازمان ملل است. پرسش اصلی تحقیق این است که جهان شمولی حقوق بشر چه تاثیری بر حاکمیت دولتها دارد؟ نتایج تحقیق نشان از آن داشت که، به رغم تمام فشارها و محدودیت هایی که در آزادی و عملکرد یک کشور ایجاد شده است، جهانی شمولی حقوق بشر نتوانسته است حاکمیت ملی کشورها را از بین ببرد. اما توانسته، گستره مفهومی و قلمرویی حاکمیت دولت ها را دچار تحول نماید. پیشرفت فناوری های نوین و گسترش وسایل ارتباط جمعی از جمله عوامل بسیار تاثیرگذار در این باره هستند. روش تحقیق در این مقاله، کیفی از نوع توصیفی-تحلیلی است و داده ها به شیوه کتابخانه ای گردآوری و تجزیه و تحلیل شده است.

    کلیدواژگان: جهان شمولی، حقوق بشر، حاکمیت، دولت، تحدید حاکمیت دولت
  • یوسف صمدی*، حمید ابهری، اسماعیل شاهسوندی صفحات 300-316

    حکمیت به شیوه داوری امروزه بیش از گذشته مرسوم و متداول شده تا با تکیه بر محاسنی چون سرعت در رسیدگی، حفظ رابطه حسنه، حفظ اسرار و تخصص، نتایج مطلوب تری کسب شود. این نهاد را در بخش تعاون نیز می توان به زمان وضع قانون بخش تعاون و در تعریف وظایف اتحادیه ها و اتاق تعاون نسبت داد ولیکن کمتر مورد توجه بوده است. سوالی که مطرح می شود این است که داوری، در حل و فصل اختالفات مربوط به شرکتهای تعاونی، چه جایگاهی دارد؟ امروزه حل و فصل اختالف در شرکتهای تعاونی، از طریق سه مرجع قابل انجام است؛ بازرس شرکت، وزارت تعاون و داوری در مراجع داوری که همان اتاق تعاون و اتحادیه های بخش تعاون می باشد. پس از حدوث اختالف در شرکتها و اتحادیه های تعاونی، براساس قانون بخش تعاون رفع ترافع ابتدا باید از درون شرکت آغاز گردد. بر این اساس، طبق بند 3 ماده 40 قانون بخش تعاون ، رسیدگی به شکایت اعضا شرکت های تعاونی بدوا از طریق بازرس یا بازرسان می باشد تا نظر قانونی ایشان در خصوص موضوع مورد اختالف، اخذ گردد. همچنین وزارت تعاون کار ورفاه اجتماعی نیز با توجه به ماده 66 قانون بخش تعاون به عنوان یک مرجع در حل و فصل اختالفات قلمداد میگردد. مرجع دیگری که صالح به رسیدگی به شکایات اعضا است اتحادیه های شرکت های تعاونی و اتاق تعاون است که براساس بند 9 ماده43 و بند 3 ماده 57 قانون بخش تعاون یکی از وظایف آنها، حل اختالفات و داوری در محدوده امور مربوط به تعاونیها است. لذا طبق قانون و اساسنامه مورد عمل شرکت ها، حل اختالفات حقوقی باید از طریق داوری در اتحادیه و یا حسب مورد اتاق تعاون به عمل آید. با وجود این، این داوری یک استثنا است و صالحیت عام مراجع قضایی را هم در اختالفات مطروحه باید در نظر داشت. داوری در بخش تعاون از جمله داوری های سازمانی است که مدیریت و تشریفات دادرسی آن با نظارت و مسیولیت شخصیت)اتحادیه و اتاق تعاون(از طرح دعوی تا ابالغ رای به طرفین می باشد.

    کلیدواژگان: داوری، شرکت تعاونی، اتاق تعاون، اتحادیه
  • صادق ابراهیمی کاوری*، عزیزه رحیمی، رحیمه چولانیان صفحات 318-334

    این مقاله با عنوان ساختارگرایی تکوینی اشعار کوتاه عزالدین المناصره تدوین شده است. ساختارگرایی تکوینی عنوان اصلی روش شناسی گلدمن است که متاثر از ماتریالیسم دیالکتیکی و تاریخی است . گلدمن برای درک این موضوع و ارتباط معنادار اثر ادبی با ساختار اجتماعی و تاریخی دورهای که به آن مرتبط است، دو فرآیند تحلیل و شناخت متن ادبی را توضیح می دهد که البته این دو فرآیند در ارتباط با هم و به دنبال هم آورده شده اند. در واقع، «این گونه نقد، خاص ادبیات واقع گراست که در آن متن ادبی به عنوان بازتابی از روابط اجتماعی محسوب می گردد و نقد موضوعی و درون مایه ای وقتی که روی روابط و ساختارهای اجتماعی متمرکز گردد، همان نقد جامعه شناختی می باشد. بر این اساس در این نوشتار کوشش شده است تا از ورای نظریه ساختارشناسی گلدمن و با توجه به دلایل و شواهدی که در تایید و اثبات پیوند دوسویه میان پدیده های اجتماعی و ادبیات وجود دارد به بررسی این روابط در شعر کوتاه عزالدین المناصره پرداخته شود. نتایج این تحقیق همچنین نشان می دهد اسلوب شعر کوتاه نزد المناصره، به برتری و تقدیم اندیشه ای خاص تمرکز دارد که بطور مستقیم و بدون بکارگیری اسلوب ارتباطی آزاد گذشته مطرح می شود.

    کلیدواژگان: نقد ساختاری، ساختارشناسی تکوینی، شعرکوتاه، گلدمن، عزالدین المناصره
  • علیرضا مهدوی، حسین احمری*، مصطفی رجائی پور صفحات 336-346

    یکی از علت هایی که مسبب ارزشمند کردن جایگاه قضاوت می شود بحث اجرای عدالت اسلامی است که ما این عدالت را فقط می توانیم با داشتن قضاتی عادل با شرط استقلال قضایی محقق کنیم؛ و این موضوع از اهداف مهم این پژوهش بوده و دارای اهمیت ویژه ای در عصر کنونی به-شمار می آید؛ و ضرورت توجه و تحقیق ما را دو چندان می کند. با توجه به موضوع پژوهش، شیوه ی گردآوری مطالب به روش اسنادی و کتابخانه ای بوده بدین صورت که ابتدا منابع موردنظر مطالعه شده و هر جا لازم بوده پژوهشی در مطلب صورت گرفته است. روش تحقیق به صورت تحلیلی توصیفی می باشد. ابتدا منابع مورد نیاز از کتابخانه های الکترونیکی، مقالات و پایان نامه ها، انتخاب و پس از مطالعه و جدا کردن مطلب مورد نیاز، بر اساس روش استقرایی ، تحلیلی فیش برداری های لازم از منابع مورد نیاز تکمیل و تدوین شده است. این تحقیق تلاش می کند به این پرسش پاسخ دهد که بررسی فقهی و حقوقی استقلال، علم و اجتهاد قضات چیست؟ و استقلال قضات چه مبانی فقهی حقوقی دارد؟ آنچه راجع به ماهیت علم قاضی در این مطالعه به آن رسیده ایم آن است که عبارات مندرج در مواد 211 و 212 قانون مجازات اسلامی سال 1392 حکایت از این امر دارد که از نظر مقنن، آن چه مبنای تولید علم برای قاضی است قراین و امارات نوعا علم آور حاصله در نتیجه تحقیقات قضایی است.

    کلیدواژگان: اختیار و قدرت قاضی، علم و استقلال قضات، اجتهاد و علم قاضی، قضاوت در فقه، قضاوت در قانون
  • مریم معرفت ایزدی، ناصر مسعودی*، حسن پاشازاده صفحات 348-359
    این تحقیق به منظور بررسی نظریات حقوقی در زمینه نمایندگی در معامله با خود در حقوق ایران و نظریات مطرح شده در فقه و تطبیق آن با نظام حقوقی انگلیس انجام شده است و به اعتقاد نگارنده با مراجعه به احکام و مقررات نظامهای حقوقی مختلف در زمینه انجام عمل از جانب دیگری می توان به نگاه دقیق تری در قلمرو اختیارات وکیل در معامله رسید. لذا نخست نمایندگی اینطور بیان میگردد که رابطه ای حقوقی است که به موجب آن شخصی اختیار پیدا می کند از طرف و به حساب شخص دیگری، اعمال حقوقی را انجام دهد بطوری که آثار آن اقدامات مستقیما دامنگیر شخص اخیر گردد، که با توجه به این تعریف وجوه اشتراک و اختلاف آن با سایر نهادها مشخص می شود. در خصوص مبنای نمایندگی، از میان نظریه های مختلف، نظریه جانشینی ناشی از اراده خلاق و حکم قانونگذار مرجح دانسته شده است و در بحث ماهیت حقوقی نمایندگی، نمایندگی قراردادی را نوعی حق دانستیم. در مبحث قلمرو اختیارات نماینده این نتیجه حاصل گردید که بنا بر اصل کلی، قابلیت نمایندگی و نیابت در هر امری وجود دارد مگر اینکه توسط قانونگذار استثناء شده باشد و یا عقلا امکان آن وجود نداشته باشد.
    کلیدواژگان: اختیار وکیل، معامله با خود، مصلحت، حقوق انگلیس
  • فرزاد کریمی خنجری*، سید سعید صفوی، محمد انگالی، سیما غلامی صفحات 361-373
    مالکیت زمانی یکی از تاسیسات حقوقی جدید می باشد که سده اخیر نیز وارد حقوق ایران شده است. گرچه این نوع از مالکیت به نوعی در فقه از زمان های قدیم در قالب عقد مشاعی وجود داشت ولی تفاوت هایی با تایم شرینگ امروزی که در حقوق انگلیس تجلی یافته است، وجود دارد. در حقوق انگلیس مالکیت زمانی یا تایم شرینگ به دو شیوه مشاعی و مشتکر وارد قانون این کشور شده است که در زمینه مشاعی بودن دارای ماهیت نسبی یکسان با حقوق ایران می باشد. با در نظر داشتن این نهاد حقوقی در دو کشور یاده شده، سعی داریم به صورت تحلیلی - توصیفی به بررسی این موضوع در حقوق ایران و انگلیس و مشخص کردن نکات مشابه و اختلاف آن در حقوق دو کشور بپردازیم. نتایج تحقیق نشان می دهد که درحقوق انگلیس مالکیت در تایم شرینگ به صورت تام و مطلق می باشد، در حالی که در ایران به صورت مشاعی مالکیت ایجاد می شود.
    کلیدواژگان: مالکیت زمانی (تایم شرینگ)، ایران، انگلیس، مالکیت مشاعی، مالکیت مشترک
  • سیروس پارسا*، علی جانی پور، کرم جانی پور صفحات 375-392
    زمینه و هدف؛ جرم شناسی پست مدرن، با قرایت جدید از مفهوم جرم در حقوق کیفری، جرم را ساخته ی نظام سیاسی و فرهنگی حاکم مطرح و با انتقاد به ناکارامدی حقوق کیفری مدرن و نظام های هنجار ساز اسلام، به ارزیابی متفاوتی از مفهوم جرم در پرتو رد مفروضات و مفاهیم تعبدی در حقوق کیفری، رد علت شناسی علمی وعقلانی ، نقد عناصر قانونی، مادی و معنوی جرم، پرداخته است و با اعتقاد به نسبیت و تکثر و تنوع رویکرد جدیدی به جرم انگاری اتخاذ کرده است که مواد قانون مجازات اسلامی گاه به این مولفه ها نزدیک و گاه از آن دور می شود. مهمترین سوال پیش رو، قرایت جرم بر مبنای انگاره های پست مدرن چگونه تصویری از جرم ترسیم و چه وجوه اشتراک و افتراقی با جرم انگاری مصوب 1392 مجلس جمهوری اسلامی ایران دارد ؟روش پژوهش؛ مطالب گرد آوری شده بر اساس مطالعات کتاب خانه ای، فیش برداری، تجزیه و تحلیل اطلاعات انجام گرفته است. استفاده از رسالات و مقالات پژوهشی و کتب حقوقی در این زمینه نیز بهره فراونی گرفته شده است.
    کلیدواژگان: جرم، پست مدرن، حقوق کیفری، قانون مجازات اسلامی
  • مسلم غلامی صفحات 394-408

    با تمام تمهیدات که جهت کنترل بازداشت فرد بی گناه در بعد بین المللی و حقوق داخلی کشورها پیش بینی شده است، موارد زیادی اتفاق می افتد که متهم استحقاق بازداشت را نداشته و بدون رعایت شرایط و ضوابط قانونی بازداشت و یا بر اثر اشتباه قضایی زندانی شده است. در چنین مواردی جبران خسارت فرد بازداشت شده بی گناه از موضوعات مهمی است که بررسی آن به دلیل نقض حقوق اساسی افراد امری ضروری است.سوالی که در این مورد مطرح می شود فرد بازداشت شده بی گناه، چگونه و با رعایت چه شرایطی می تواند تقاضای جبران خسارت نماید. یافته های تحقیق بیانگر این موضوع است که در هر دو نظام حقوقی ایران و آمریکا، علیرغم وجود تفاوت هایی در شرایط ماهوی(ایجابی و سلبی) و شکلی و نحوه تقاضای مطالبه جبران خسارت، شباهت هایی بین این دو نظام حقوقی وجود دارد و حتی مسیولیت مدنی پرداخت خسارت به زندانی بی گناه در هر دو نظام بر عهده دولت می باشد، با این تفاوت که در حقوق ایران درصورتی که بازداشت بر اثر اعلام مغرضانه جرم، شهادت کذب و یا تقصیر مقامات قضایی باشد، دولت پس از جبران خسارت می تواند به مسیول اصلی مراجعه کند. در حالی که در حقوق آمریکا به استناد اصل مصونیت مطلق قضات مسیولیت بصورت مطلق بر عهده دولت است. این مقاله تلاش دارد با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی، شرایط، مرجع رسیدگی، نحوه مطالبه و محاسبه جبران خسارت زندانی بی گناه را در نظام حقوقی ایران با نگاهی به حقوق آمریکا، بررسی نماید.

    کلیدواژگان: جبران خسارت، کمیسیون، زندانی بی گناه، خسارت مادی، خسارت معنوی
  • امیر فرخ نژاد*، ندا تشکری آبکناری صفحات 395-407
    زمینه

    بیمارستان ها سازمان های اجتماعی بسیار پیچیده، بروکراتیک و چند تخصصی هستند که بخش زیادی از بودجه نظام سلامت به آن‎ها اختصاص می یابد. بیماران از بیمارستان ها انتظار دریافت خدمات در دسترس، ایمن، باکیفیت، اثربخش و قابل اعتماد دارند. بنابراین، مدیران بیمارستان ها باید تلاش کنند تا خدمات اثربخش، باکیفیت و ایمن به ‎صورت کارآمد ارایه شود. هدف این پژوهش بررسی تاثیر اعتباربخشی بر تضمین کیفیت برنامه های مدیریتی بیمارستان های نیروی دریایی ارتش می باشد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از لحاظ شیوه گردآوری داده ها توصیفی ‎از نوع پیمایشی می باشد. جامعه آماری، کلیه مدیران بیمارستان های نیروی دریایی ارتش می باشند که به روش نمونه ‎گیری هدفمند 110 نفر از آنان انتخاب شدند. جمع‎آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته انجام شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ‎های تحقیق می‎توان اذعان کرد که اعتباربخشی می‎تواند تضمین کننده کیفیت برنامه‎ های مدیریتی بیمارستان باشد. اما باتوجه به ضریب پایین‎ برخی از مولفه‎ های اعتباربخشی، همچنان نیاز به بهبود دارد. لذا، مدیران با برنامه ‎ریزی مناسب برای اجرای اعتباربخشی و ارزیابی، می‏ توانند به بهبود و تضمین کیفیت برنامه‎ های بیمارستان کمک نمایند.

    کلیدواژگان: ارزشیابی، اعتباربخشی، تضمین کیفیت، برنامه های مدیریتی بیمارستان، نیروی دریایی ارتش
  • احسان قمری، علی استاد هاشمی* صفحات 396-421

    نظریه پردازان فدرالیسم مالی مدت هاست که درگیر رابطه بین تمرکززدایی مالی و فقر بوده اند. با این حال، تعداد معدودی از پژوهشگران به تحقیقات بین کشوری در مورد پیوندهای مشابه در کشورهای در حال توسعه می اندیشند. این پژوهش، شواهد تجربی جدیدی در مورد رابطه بین تمرکززدایی مالی و فقر ارایه خواهد کرد. این مطالعه بر این موضوع تمرکز دارد که چگونه عملکرد کیفیت نهادی می تواند رابطه بین تمرکززدایی مالی و فقر را در 53 کشور در حال توسعه از سال 1990 تا 2014 توضیح دهد. یافته ها نشان داد که رویکرد مبتنی بر فرآیند و همچنین رویکرد کیفیت نهادی مبتنی بر نتیجه می تواند رابطه بین تمرکززدایی مالی و فقر را توضیح دهد. در مورد دموکراسی، تمرکززدایی درآمد به طور منفی و معناداری با فقر مرتبط بوده و رابطه معکوس را نشان داده است. همچنین تمرکززدایی درآمد و تمرکززدایی مخارج به طور منفی و معناداری با فقر مرتبط می باشد.

    کلیدواژگان: عدم تمرکز مالی، کیفیت سازمانی، فقر، تحلیل دولت محلی، کشورهای در حال توسعه
  • محبت منبری، کامبیز پوشنه*، علی اکبر خسروی بابادی صفحات 410-435
    هدف تحقیق حاضر آسیب شناسی نظام هدایت تحصیلی جهت ارایه یک الگوی مطلوب می باشد. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها از نوع توصیفی - پیمایشی بوده و به دو روش کمی و کیفی انجام شده است . جامعه آماری در بخش کیفی 30 نفر از خبرگان در رشته علوم تریبتی و در بخش کمی 200 نفر از مدیران آموزشی، مشاوران، کارشناسان و مجریان هدایت تحصیلی می باشند. از این بین به مدد فرمول حجم نمونه کوکران و بر اساس روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، تعداد 132 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. روش گردآوری اطلاعات پژوهش حاضر از دو بخش تشکیل شده است که شامل مطالعات کتابخانه ای و تحقیقات میدانی می باشد . برای گردآوری اطلاعات میدانی از مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته باز استفاده شده است . برای طراحی مدل اولیه آسیب شناسی نظام هدایت تحصیلی از روش مدلسازی ساختاری-تفسیری (ism) استفاده شده است. برای اعتبارسنجی مدل از روش حداقل مربعات جزیی استفاده شده است. در بخش کیفی جهت تحلیل محتوا از نرم افزار Maxqda و تحلیل ساختاری-تفسیری با MicMac و حداقل مربعات جزیی نیز با Smart PLS انجام گردیده است.
    کلیدواژگان: الگو، آسیب شناسی، هدایت تحصیلی
  • نقش و اختیارات مقامات صالح به رسیدگی مقدماتی به جرایم اطفال در نظام کیفری ایران و آمریکا
    الهام عبدی، احمد رمضانی*، شهلا معظمی، مجتبی فرحبخش صفحات 437-456
    اطفال و نوجوانان به دلیل شرایط خاص سنی، جسمی و روحی دارند وضعیت بسیار حساس تری نسبت به بزرگسالان دارند. بنابراین مواردی همچون بزهکاری آن ها نیازمند اختصاص تدابیر ویژه و متفاوتی می باشد. به همین دلیل در این پژوهش حاضر هدف این است تا با بررسی نقش و اختیارات مقامات صالح به رسیدگی مقدماتی به جرایم اطفال در دو نظام کیفری ایران و آمریکا ساختار این موضوع را روشن کرده و تفاوت های آن ها را دریابیم و مشخص کنیم که دو کشور چه راهکارهایی را برای هرچه بهتر شدن رسیدگی به جرایم اطفال در مرحله رسیدگی مقدماتی اتخاذ کرده اند.
    نتیجه گیری
    پس از مطالعات و بررسی های انجام شده در رابطه با نقش و اختیارات مقامات صالح به رسیدگی مقدماتی به جرایم اطفال در نظام کیفری دو کشور عنوان شده به بررسی مواد قانونی آیین دادرسی دو کشور که مرتبط با موضوع هستند اشاره شده و در انتهای تحقیق نیز پیشنهاداتی مبنی بر اصلاح وظایف و بکارگیری هرچه اصول مندرج در قانون ارایه شده است.
    کلیدواژگان: دادرسی اطفال، مقامات صالح، مرحله تعقیقب، نظام کیفری ایران، نظام کیفری آمریکا
  • زیبا قهرمانی*، علی اکبر خدری زاده، مهدی گلجان صفحات 458-471

    سازمان زنان ایران در سال 1345ش/1966م تشکیل شد. جمله خبری بیان شده نشان از تاسیس سازمانی زنانه در دوره پهلوی دوم دارد که هدف نهایی و رسالتش افزایش دادن آگاهی های فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی زنان ایران بود. این سازمان حدود چهارصد شعبه در سراسر ایران داشت و با ایجاد نه کمیته جداگانه اهداف خود را پیگیری می کرد. بیشترین تاکید سازمان زنان بر افزایش آموزش و تحصیلات زنان و دختران و فراهم کردن تسهیلاتی برای ورود آنها به بازار کار بود. بدین منظور کمیته بهداشت و رفاه خانواده با بودجه مشخص در برنامه پنجم عمرانی مهم ترین وظیفه را داشت.مسیله پژوهش حاضر بررسی و تبیین روند تاسیس و عملکرد کمیته بهداشت و رفاه خانواده سازمان زنان است. پرسش پژوهش آن است که این کمیته با توجه به تعاریف مددکاری چه خدماتی ارایه کرده است و عوامل ضعف آن چه بوده است. این پژوهش به روش تحلیل محتوا و با تکیه بر منابع اصلی، اسناد آرشیوی انجام شده است.یافته های پژوهش نشان می دهد کمیته بهداشت و رفاه خانواده حوزه بهداشت و درمان، کمک به خانواده های بی سرپرست، آموزش های حرفه ای و نیز ارایه مشاوره های خانوادگی و حقوقی، برای رشد آگاهی و گسترش اشتغال و ارتقای نقش و جایگاه زنان در امور مختلف اجتماعی و فرهنگی، بستر مناسبی فراهم آورد و راه را برای اقدامات منسجم مددکارانه باز نمود.

    کلیدواژگان: کمیته رفاه و بهداشت خانواده، سازمان زنان، مددکاری، زنان، پهلوی
  • حسین رحمانی تیرکلایی* صفحات 473-490

    امیرمومنان علی (ع) شخصیتی است که تمام بزرگان اسلام اعم از شیعه و اهل سنت و حتی عالمان و دانشمندانملل و مذاهب مختلف درباره فضایل و مناقب او سخن راندهاند و کتابها نوشتهاند؛ اما بیان این فضایل از زبانسرور کاینات پیامبر عظیم الشان اسلام جایگاه ویژهای دارد که نشان دهنده بلندای وجودی و مقام شامخ او است.یکی از جایگاه های مهمی که این فضایل و مناقب از زبان پیامبر اکرم (ص) بیان شده است روز غدیر است که پیامبر اکرم (ص) ضمن معرفی امیر مومنان (ع) به جانشینی خود، در خطابه ای طولانی آنها را برمیشمرد؛ ایننوشتار برآن است با بررسی اصول سیره علوی که منطبق بر سیره نبوی است، را شناسایی و تحلیل کند .ز جایگاه های مهمی که این فضایل و مناقب از زبان پیامبر اکرم (ص) بیان شده است روز غدیر است که پیامبر اکرم (ص) ضمن معرفی امیر مومنان (ع) به جانشینی خود، در خطابه ای طولانی آنها را برمیشمرد؛ ایننوشتار برآن است با بررسی اصول سیره علوی که منطبق بر سیره نبوی است، را شناسایی و تحلیل کند .

    کلیدواژگان: قرآن، حق، ولایت، هدایت، نصرت
  • اسدالله ایزدخواه، مسعود راعی*، منوچهر توسلی نایینی صفحات 491-530

    جایگاه و اهمیت مجالس قانونگذار در حکومت های مردم سالار بگونه ای است که می بایست از آنها تحت عنوان نهادهای اساسی یاد نمود. اهمیت این موضوع در حکومت های مردم سالار اسلامی نظیر ایران نیز همواره مطرح گردیده است. بگونه ای که پس از ورود مفاهیم مدرنی همچون نمایندگی در دوران مشروطیت به جامعه سنتی ایران، فقها و اندیشمندان به تحلیل ماهیت این نهاد نوظهور پرداختند. با توجه به اهمیت این مساله، در این پژوهش با روش تفسیری-کیفی بدنبال پاسخ بدین پرسش بودیم که از منظر فقه و حقوق عمومی نمایندگی مجلس در ایران دارای چه ماهیتی می باشد؟ با دقت نظر در ورود و توسعه مفهوم مدرن نمایندگی به ادبیات سیاسی- حقوقی نظام سنتی ایران و تاسیس مجلس قانونگذار و جدال های مختلف جهت مشروعیت بخشی به این مفهوم مدرن در فقه و حقوق عمومی ایران می توان دریافت که این مفهوم ماحصل اندیشه ورزی اندیشمندان و راه حلی از سوی فقها برای بومی سازی نمودن این نهاد نوظهور در نظام فقهی ایران بوده است. هر چند با بررسی هریک از دیدگاه های مطروحه در رابطه با ماهیت نمایندگی می توان دریافت فقها و اندیشمندان بر تطبیق این نهاد نوظهور با وکالت شرعی تاکید داشتند. اما می توان اذعان نمود مفهوم نمایندگی با وجود تشابهی که با عقد وکالت دارد قابل جمع و قیاس با آن نخواهد بود؛ چراکه نمایندگی بعنوان یکی از مفاهیم مدرن حقوق عمومی قواعد و ویژگی های مختص به خود را دارد که با توجه به آنها به هیچ نحو با وکالت مصطلح در فقه منطبق نمی باشد؛ بلکه در نظام فقهی ایران این مفهوم مدرن با همان اوصاف و ویژگی های مختص خود که برگرفته از نظام های غربی است به دلیل عدم تعارض با مبانی و موازین شرعی در قالب اصطلاحات عرفی مورد پذیرش قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: نمایندگی مجلس، مشروعیت، وکالت، فقه اسلامی، حقوق عمومی
  • حبیب الله خودسیانی، محمود مالمیر*، مسعود حیدری صفحات 492-502
    حیات آدمی در جهان، چه در گذشته و چه امروزه مسایل گوناگونی را در رابطه با خویش و دیگران مطرح کرده است.در این میان محیط اجتماعی که انسان برای زندگی خود برگزیده است خواه یک گروه کوچک باشد و خواه یک جامعه بزرگ، مسایل و چالش های فراوانی را به خود دیده است که محیط جامعه و شخصیت فرد هر دو بر این فرآیند تاثیر گذار بوده اند.اجزاء جامعه انسانی مخصوصا کوچک ترین آنها که فرد انسانی است ثبات دایم ندارند بلکه همواره تغییر می پذیرند،اما گروه انسانی برای آنکه پیوسته بتواند سازمان خود را حفظ نماید و به زندگی خود ادامه دهد ناگزیر است که پیوسته افراد جدید را با خود همساز گرداند. با توجه به گسترش حوزه های متعارض حریم خصوصی و پیشگیری از جرم انجام این پژوهش ضروری است. هدف از انجام این تحقیق تبیین حوزه های پیشگیری از جرم و نقش نظارت پیشگیرانه دولت در این خصوص است. بر این اساس این سوال مطرح می شود که کدام حوزه از حریم خصوصی می تواند با پیشگیری از جرم در تعارض باشد؟ در پاسخ این فرضیه مطرح می شود که پیشگیری وضعی می تواند با حریم خصوصی شهروندان در تقابل باشد. روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی است. به عنوان نتیجه باید گفت دولت باید نقش نظارتی خود را به صورت استثنایی اعمال و در حوزه های مربوط به حریم خصوصی جز در صورت مصلحت و ضرورت وارد نشود.
    کلیدواژگان: حریم خصوصی، دولت، پیشگیری از جرم، نظارت
  • امیر محسن رستگار، بهروز اسکندر پور* صفحات 504-534
    هدف اصلی پژوهش شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر صورتهای مالی متناسب با بازاریابی کارآفرینانه شرکت ها است.این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی-پیمایشی می باشد. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته که به تایید خبرگان رسیده است،گردآوری شده اند. جامعه آماری هدف این پژوهش شامل مدیران و کارکنان ادارات و مدیریت های شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به تعداد 570 نفربودو همچنین جامعه دوم خبرگان و اساتید و مدیران استراتژیک آگاه به مدیریت مالی و بازاریابی بود. نمونه پژوهش شامل 291نفر از مدیران و کارکنان است که به طور تصادفی انتخاب شده اند و از گروه خبرگان به روش گلوله برفی 15 نفر انتخاب شدند. برای پاسخ به سوال پژوهش، بررسی فرضیه ها و تجزیه و تحلیل یافته های جمع آوری شده، از آمار توصیفی و آمار استنباطی با نرم افزارهای اس پی اس اس و اکسپرت چویس استفاده شده است. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که، ابعادده گانه محل اطلاعات مالی ، بهم پیوستگی اطلاعات مالی، مدیریت طبقه بندی اطلاعات مالی، تهیه صورت جریان وجوه نقد ،جداسازی و تفکیک اطلاعات مالی ،جدول تطبیقی ،نقدینگی و انعطاف پذیری ریسک پذیری ،ایجاد ارزش ، و اهرم کردن منابع توسط خبرگان با استفاده از روش دلفی به دست آمدند . در پایان به کمک تکنیک تاپسیس معیار های شناسایی شده اولویت بندی شدند که رتبه اول جداسازی و تفکیک اطلاعات مالی دارای بیشترین ارجحیت و ریسک پذیری . دارای کمترین ارجحیت بودند
    کلیدواژگان: بازاریابی کارآفرینانه، صورت های مالی، شناسایی و اولویت بندی
  • حسین عطائی واله، میرابراهیم صدیق، آرمین امینی صفحات 536-558

    در این مقاله نقش و تاثیرگذاری نهادهای مدنی شهری در توسعه سیاسی ایران مورد بررسی قرار می‌گیرد. بر این اساس پرسش اصلی عبارت است از: وظایف، اختیارات و عملکرد نهادهای مدنی شهری چه تاثیری بر توسعه سیاسی ایران دارند؟ پاسخ موقت به پرسش حاضر عبارت است از: نهادهای مدنی شهری با عمل به وظایف و اختیارات تعبیه شده در قوانین و بالا بردن سطح مشارکت مدنی در حکومت‌داری موجب توسعه سیاسی ایران خواهند شد. گستره وسیعی از وظایف بر عهده شورای شهرهای کشورهای توسعه یافته قرار دارد. مواردی که در بسیاری از کشورها زیر نظر یک وزارت خانه مستقل قرار دارد در کشورهای توسعه یافته بر عهده شورای شهرهای این کشور است. این نظام عدم تمرکز بسیاری از امور را مستقیم واگذار به خرد جمعی شهروندان کرده است به همین علت عملکرد شورای شهرها در ارتباط مستقیم با میل و خواست شهروندان کشورهای توسعه یافته است و عملکرد بهتری را می‌توان از آن به نسبت شورای شهرهایی که در یک سیستم متمرکز (مثل ایران) وجود دارند، مشاهده نمود.

    کلیدواژگان: توسعه، توسعه سیاسی، جامعه مدنی، نهادهای مدنی شهری، ایران
  • رضا نوری، علی چهکندی نژاد، سید محمد رضوی صفحات 560-574

    با افزایش روزافزون انجام عملیات‌های ورزشی و استقبال گسترده مردم از ورزش و به‌تبع آن افزایش میزان آسیب‌دیدگی در هنگام ورزش، بحث مربوط به مسیولیت مدنی در ورزش را نمایان می‌کند. در این میان، ورزش‌های رزمی با توجه به درگیری فیزیکی فراوانی که در هنگام انجام ورزش دارد ازنظر ایراد صدمات جسمانی، نسبت به سایر ورزش‌ها متمایز می‌باشد. هدف این مقاله بررسی ابعاد و مصادیق تقصیر و مسیولیت مربیان ورزش-های رزمی به عنوان یک پدیده اجتماعی می‌باشد. روش تحقیق در این پژوهش به‌صورت توصیفی –تحلیلی بوده که عمدتا با بهره‌گیری از منابع پژوهشی دست‌اول و خوانش منابع فقهی-حقوقی انجام‌شده است. نتایج نشان داد که با مشخص شدن وظایف مربیان حیطه و محدوده‌ی این مسیولیت‌ها معین و محرز می‌گردد. مربیان ورزش‌های رزمی نسبت به انجام وظایف خود در حیطه ورزش مسیولیت‌هایی را دارند چنانچه نسبت به انجام وظایفشان کوتاهی و قصور نمایند، مسیولیت مدنی خواهند داشت که ممکن است ناشی از فعل یا ترک فعل مربی باشد. مسیولیت مربی ورزش رزمی عبارت است از تعهد مربی به جبران خساراتی که در نتیجه فعل یا ترک فعل او به دیگری واردشده است.

    کلیدواژگان: مسئولیت مدنی، مربی، ورزش رزمی، تقصیر
  • حاجی رحیم فرهادزاده*، مرتضی محمودی، محمدرضا حاتمی صفحات 576-591

    راهبرد سبک فعال آیت لله خامنه ای به عنوان یک راهکار سیاسی عملی به منظور شالوده شکنی و شکل دهی بنیادین درساختارگرایی نظام حاکم در عرصه داخلی و بین المللی است. زیرا سیاست تدوینی ایشان، نفی سلطه گری و سلطه پذیری بر پایه عزت، حکمت، مصلحت و ضدیت با استثمار، استضعاف، استخفاف، استبداد، علیه یک جانبه گرایی صورت بندی شده است. مقاومت فعال راهبرد عملی درجستجوی مقاوم سازی مقاومت درابعاد اقتصادی و سیاسی، علمی، نظامی درمقابل بحرانهای تهدیدآمیز، توان تاب آوری را داشته باشد، بویژه شاخص ها، ساختارهای اقتصادی، دفاعی را ترمیم وبازسازی و برمزیتهای توان داخلی، مدیریت عقلایی مدبرانه، خود باوری تاکید دارد. سیوال اصلی این پژوهش مقاومت فعال دربرابر نظام سلطه دراندیشه آیت الله خامنه ای چگونه قابل تبیین است؟ در بخش یافته ها با تاکید بر توان داخلی دفاعی، با بهره مندی ازقاعده نفی سبیل، اتکا داخلی ودرونگرایی تولید و برونگرایی محصولات صادراتی، براتحاد و روابط مسلمانان همسایگان و تقویت دفاعی تاکیددارد. این مقاله به لحاظ روش از نوع توصیفی - کیفی است ونوعی اندیشه و رفتار تحول آفرین را مورد بررسی قرارمی دهد.

    کلیدواژگان: راهبرد عملی، مقاومت فعال، سبک سیاسی، نفی سبیل، نوواقع گرایی
  • مهدی یزدان پناه*، مریم مرادی، ابومحمد عسگرخانی صفحات 577-595

    امروزه علم و فناوری یک اصل اساسی برای کشورها به شمار رفته و جوامع به دنبال دستیابی به دانش از راه های مختلف هستند. این پژوهش به دنبال نشان دادن این موضوع است که دیپلماسی علمی و فناوری یک ضرورت قابل اجماع و نهادساز در توسعه سیاسی است و بخشی از فرآیند توسعه سیاسی داخلی یک کشور به واسطه تحقق سیاست خارجی از دریچه مبادلات و مراودات علمی محقق می شود. برای این منظور، پژوهش حاضر به دنبال یافتن پاسخ های قابل اثبات و دلالت های آشکار نقش دیپلماسی علمی و فناوری در توسعه سیاسی است. به این معنی که دیپلماسی علمی و فناوری با پذیرش و تبادل دانشجویان خارجی، همکاری های بین المللی دانشگاهی و برقراری روابط علمی و تعامل و همکاری پژوهشگران با یکدیگر در عرصه جهانی از طریق فرصت های مطالعاتی، طرح های پژوهشی مشترک، کنفرانس ها و مقالات مشترک، زمینه اجماع و همبستگی بیشتر داخلی بر سر نهادسازی علمی و کاهش کشمکش ها را به صورت طرحی نظری را فراهم می کند. روش گردآوری داده ها مبتنی بر روش اسنادی، راهبرد پژوهش بر مبنای قیاسی، روش تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس روش توصیفی-تبیینی و ملهم از چارچوب نظری متناظر با دیپلماسی علمی و فناوری است.

    کلیدواژگان: توسعه، علم، فناوری، دیپلماسی، ارتباطات
  • فاطمه حاجی علیان، سید سیامک موسوی*، علی شاهین پور، حسین قره بیگلو صفحات 597-617

    گردشگری یک صنعت جهانی شده است، و به عنوان یکی از توسعه یافته ترین و پر رونق ترین صنعت گردشگری شناخته شده است. گردشگری پزشکی صنعتی می باشد که به سرعت در حال رشد بوده و فرصت های ویژه ای را برای سازمان های بین المللی برای دستیابی به مزیت رقابتی فراهم کرده است. هدف از انجام این پژوهش ارایه مدل راهبردی گردشگردی پزشکی برای ایران می باشد. تحقیق حاضر از نظر روش شناسی از نوع تحقیقات با روش ترکیبی با دو رویکرد تحقیق کیفی و کمی می باشد. این پژوهش از نظر هدف، جزء تحقیقات توسعه ای قلمداد می گردد و رویکرد پژوهشی این مطالعه به لحاظ منطق گردآوری داده ها از نوع استقراء- قیاسی است. جامعه آماری در بخش کیفی 20 نفر از خبرگان و صاحبنظران دانشگاهی و در بخش کمی گردشگران که حجم نمونه با استفاده فرمول کوکران 384 نفر تعیین شده است. روش نمونه گیری در بخش کیفی روش هدفمند و در در بخش کمی از روش تصادفی ساده به دلیل ناهمگنی و پراکنده بودن جامعه آماری استفاده شده است. ابزار گرداوری داده ها در بخش کیفی از طریق ادبیات تحقیق (شناسایی ابعاد با استفاده از تحقیقات داخلی و خارجی) و در بخش دوم پرسش نامه می باشد.

    کلیدواژگان: گردشگری، پزشکی، گردشگری پزشکی
  • مرجان معصومی، علیرضا امینی*، محمدحسن الهی منش صفحات 618-651

    هدف اصلی این مطالعه بررسی و مقایسه بسترهای اجتماعی برنامه های توسعه اقتصادی ایران و ترکیه طی سالهای 1990 تا کنون، همچنین بررسی ارکان و اصول توسعه اقتصادی کشور ایران و ترکیه در چهار دهه اخیر و شناخت و تحلیل شاخصهای اجتماعی و اقتصادی برنامه های توسعه اقتصادی ایران و ترکیه است. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی است. در این رابطه، به منابع قابل دسترس در زمینه موضوع مطالعه مراجعه شده از طریق کتب، مقالات، اسناد و مدارک، و سایت های اینترنتی معتبر مطالب و اطلاعات لازم و مورد نیاز گردآوری شده. و با استناد به این مراجع و منابع موضوع اصلی تحقیقی تبیین شده؛ سپس تجزیه و تحلیل داده ها با استناد به پژوهشهای صورت گرفته و با نظارت اساتید جامعه شناسی و امور اقتصادی صورت گرفته است.نتایج بدست آمده نشان می دهد روندهای توسعه اجتماعی ترکیه تحت تاثیر موجهای آزادسازی اقتصادی انجام گرفته است. مشارکت ترکیه در اقتصاد جهانی زمینه لازم برای به کار گرفتن محدودیت های راهبردی از سوی اتحادیه اروپا در نگرش ساختاری ترکیه را اجتناب ناپذیر ساخته است. بومی سازی سیاست، دین و دموکراسی را می توان از شاخص هایی دانست که در موج دوم توسعه سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ترکیه شکل گرفته است. و در ایران از آغاز دهه 1990 تاکنون، برنامه های توسعه اجتماعی - اقتصادی مختلفی تحت عنوان برنامه اول تا ششم تدوین و اجرا شده است. در این برنامه های توسعه، به نقش آموزش، بهداشت و درمان، توانمندسازی زنان، مشارکت مردمی، آزاد سازی اقتصاد، و توسعه همه جانبه اجتماعی و اقتصادی تاکید شده است.

    کلیدواژگان: بسترهای اجتماعی، برنامه های توسعه اقتصادی، ایران، ترکیه
  • ابوالحسن نجف زاده، نعمت احمدی نسب*، علی بیگدلی صفحات 652-680
    چکیدهبا شروع جنبش مشروطیت در اوایل قرن بیستم، شهر شیراز کانون تحولات سیاسی مشروطه در جنوب ایران بود تا جایی که پس از تهران دومین ایالتی قلمداد گردید که مشروطه خواهان آن متشکل از روشنفکران، اصناف، علما و روسای محله-ها با گردآوری توده های مردم حرکت عمومی را بر ضد استبداد داخلی آغاز کردند و همسو با اندیشه های مشروطه خواهی، نمایندگان خویش را روانه مجلس اول نمودند. تشکیل انجمن های ایالتی در شیراز که بعدها با دعوت از صولت الدوله رییس ایل قشقایی و سید لاری، روحانی منتفذ جنوب برای مقابله با خاندان قوام الملک شیرازی صورت گرفت، نقطه اوج مشروطه خواهی در فارس را به منصه ظهور رسانید. بر این اساس، این پژوهش در پی پاسخگویی به این پرسش بوده که روسای مشروطه خواه شیراز تا چه اندازه توانستند به آرمان های مشروطه خواهی دست یابند؟ در پاسخ به این پرسش این فرضیه مطرح گردید که اختلافات داخلی اعضای انجمن ها، عدم نیروی نظامی موثر و وابستگی برخی از اعضای آن به والیان فارس، رویکردهای لازم را برای تفکرات مشروطه خواهی در این ایالت فراهم نیاورد. در نتیجه انجمن های ایالتی فارس زمینه مساعدی برای رشد رهیافت های مشروطه همچون قانون، مساوات و تاسیس عدالتخانه را در دامان خود پرورش ندادند.کلمات کلیدی:فارس،مشروطیت،انجمن های ایالتی،علما،خوانین فارس
    کلیدواژگان: فارس، مشروطیت، انجمن های ایالتی
  • تورج احمدی، مسعود راعی*، علیرضا آرش پور صفحات 988-1018
    مدیریت بین المللی تنگه های بین المللی در وضعیت های خاص از منظر کنوانسیون حقوق دریاها از موضوعات مهم امروزی بین المللی است. راهکارهای مدیریت تنگه های بین المللی در وضعیت های خاص هم در کنوانسیون حقوق دریاها و هم در خارج از مقررات کنوانسیون وجود دارد. کنوانسیون حقوق دریاها در ارتباط با مدیریت بین المللی تنگه های بین المللی در وضعیت های خاص از قبیل قوه قهریه و جنگ، اصل را بر بقای حقوق مبتنی بر عبور بی ضرر و عبور ترانزیت می داند و اصولا در صورت حدوث وضعیت خاص، عبور بی ضرر و عبوز ترانزیت به قوت خود باقی می مانند. تاثیر وضعیت های خاص بر مدیریت تنگه های بین المللی است که در هیچ وضعیت خاصی، کشور مجاور تنگه حق مسدود کردن تنگه بین المللی را ندارد و در صورت مسدود نمودن تنگه بین المللی، برای کشور مسدود کننده مسیولیت بین المللی ایجاد می گردد. در نهایت در وضعیت های خاص بحرانی امکان تعلیق عبور به صورت موقت تا مرتفع شدن وضعیت خاص و انجام برخی از بازرسی ها وجود دارد و مقررات کنوانسیون حقوق دریاها، اجازه ای بیش از این در وضعیت های خاص را نمی دهد. از آنجا که وضعیت های خاص، وضعیت های موقتی هستند که مرتفع می گردند، کنوانسیون حقوق دریاها، همکاری و تشریک مساعی کشورهای مجاور تنگه و کشورهای عبوری را به عنوان راهکار اصلی مدیریت بین المللی مطالبه می کند.
    کلیدواژگان: تنگه بین المللی، وضعیت خاص، حقوق دریاها، جنگ، عبور ترانزیت، عبور بی ضرر
  • ناصر غریبی، علیرضا شریفی*، ارکان شریفی، فرزاد پارسا صفحات 1922-1935
    مشارکت مدنی عقدی است که به واسطه آن اشخاص حقیقی یا حقوقی سرمایه خود را به منظور افزایش سود با سرمایه-گذاری در فعالیت های اقتصادی، تولیدی و بازرگانی و .. به صورت سهم الشرکه نقدی و غیر نقدی تقویم می نمایند. با این حال در نظام اجتماعی جامعه که مبتی بر روابط فرهگی، حقوقی و سیاسی است، گاهی بنابر علل ماهیتی یا شکلی چاره ای جزء انحلال عقد نیست. همانگونه در حقوق مدنی می دانیم اثر عقد شرکت، اذن در تصرف است و برای تحقق شرکت لازم است اموال شرکا ممزوج شده و یا به سبب دیگری به حالت اشاعه در آمده باشد. بنابراین برای بررسی عوامل انحلال قرارداد مشارکت، علاوه بر بررسی عللی که باعث انحلال عقود جایز می شوند، باید عللی را که باعث زایل شدن اشاعه نیز می-شوند را مورد مطالعه قرار داد. به همین دلیل در این مقاله با روشی توصیفی تحلیلی به بررسی عواملی که باعث انحلال شرکت و اشاعه می شوند می پردازیم بررسی قرار می دهیم.
    کلیدواژگان: مشارکت مدنی، انحلال قرارداد، عقد شرکت، بانکداری اسلامی، عقود بانکی
  • فاطمه شارعی*، نسرین سیدرضوی صفحات 1937-1954
    در پی دست کشیدن درباره صفوی از حمایت گسترده خود از هنرمکتب کتاب ارایی ایران رو به افول نهاد و برخی از هنرمندان دربار صفوی به دعوت حاکمان گورکانی به هند مهاجرت کردند حضور این هنرمندان و نظارت آنها بر کارگاه های کتاب آرایی گورکانیان سبب انتقال و بسط بسیاری از دستاوردهای زیبایی شناختی هنر ایرانی در مکتب نوپای گورکانی شد. این پژوهش با هدف بررسی میزان تاثیر پذیری مکتب تذهیب گورکانی از صفوی و بررسی وجه شباهت و تفاوت هایی میان این دو مکتب انجام شده است.و به این منظور قرانی از دور صفوی و قرانی از دوره گورکانی انتخاب گردیده و مورد بررسی قرارگرفته است .فرضیات این تحقیق بر این استوار است که به دلیل ارتباط بسیار نزدیک میان این دولت و مهاجرت جمعی از هنرمندان ایرانی به هند تذهیب های گورکانی تحت تاثیر تذهیب های صفوی قرار گرفته است.در نهایت میتوان به این نتیجه رسید که هنر گورکانی علیرغم تمام شباهت های خود به هنر صفویی رفته رفته دستخوش تغییر شده و ماهیت و استقالل خود را پیدا می کند
    کلیدواژگان: تذهیب، تذهیب های قرآنی، مکتب صفوی، گورکانیان هند
  • فرخ رعیت بین*، غلامرضا خواجه سروی صفحات 1938-1966

    در جامعه ایران غالبا این انگاره وجود داشته است که نهاد دولت به عنوان بازیگری حداکثری همیشه در برابر مردم سالاری قرار گرفته و مانع نهادینگی آن شده است. با وجود بحث های موافق و مخالف درباره این انگاره نسبتا فراگیر، به نظر می رسد که پس از انقلاب اسلامی نهاد دولت در حالتی نوسانی مابین موافقت و ممانعت از نهادینگی مردم سالاری قرار داشته است. مسیله پژوهش حاضر اینست که نقش دولت در نهادینگی مردم سالاری از طریق اثرگذاری آن بر طبقات اجتماعی و ساختار طبقاتی چگونه بوده است. دولت پس از انقلاب به عنوان یک نهاد قدرتمند به واسطه سیاست های خود در مقابل نهادینگی مردم سالاری قرار گرفته یا اینکه از آن حمایت به عمل آورده است. برای انجام این پژوهش از تکنیک ردیابی فرآیند استفاده شده است. مبتنی بر یافته های پژوهش دولت در ایران به عنوان نهادی قدرتمند از طریق سیاست هایش نقشی دوگانه در نهادینگی مردم سالاری ایفا کرده است. دولت از طریق نظام برنامه ریزی و سیاست های اقتصادی باعث گسترش نامتوازن طبقات شده است و هم زمان شکاف طبقاتی هم در جامعه تشدید گردیده است، به عبارت دیگر با وجود اینکه از ایتلاف و مصالحه طبقاتی جلوگیری شده ولی با حمایت و گسترش طبقه متوسط و خصوصا بخش جدید آن از الگوی نهادینگی تک طبقه ای حمایت به عمل آورده است.

    کلیدواژگان: دولت، نهادینگی مردم سالاری (دموکراسی)، جمهوری اسلامی ایران، طبقات اجتماعی
  • حسین ملکی زاده، علی ناصحی* صفحات 1968-1981
    حوادث طبیعی زیانبار است. خسارت ناشی از آن چنان است که عده زیادی از مردم را در وضعیت فاجعه آمیز قرار می دهد. دولت، به علت محدودیت منابع، نمی تواند پاسخگوی همه خسارات باشد و آن را جبران کند و مداخله او بیشتر ماهیت ترمیمی دارد تا پرداخت خسارت. با لحاظ پیشرفت های وسیع و سریع در افکار سیاسی و حقوقی جوامع و نیز در اقتصاد و فناوری؛ و با توجه به تنوع خسارت های قابل مطالبه، ارکان مسیولیت مدنی سنتی هم نمی تواند پاسخگوی اینگونه خسارات باشد و چاره در آن است که هزینه های پرداخت خسارت زیان دیدگان این حوادث، در جامعه توزیع شود. در واقع با پذیرش مسیولیت جمعی و ایجاد سازوکار مناسب، می توان پای صنعت بیمه را به منظور جبران خسارت به میان آورد. قانون تاسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی مصوب 5/8/1399 از این نظریه الهام گرفته است و در نوع خود قانونی مترقی محسوب می شود، اما چون تمرکز آن بر واحدهای مسکونی و تحت شرایطی، غیرمسکونی بوده و از پوشش اموال منقول و خسارت های جانی غفلت کرده و بعلاوه سازوکار بیمه گذاری آن با اشکالات جدی مواجه است؛ به نظر می رسد لازم است قانون اصلاح و تکمیل شود تا هم اشخاصی مانند کارمندان، بازرگانان، هتل داران و مستاجران را در برگیرد و هم خسارت های دیگر مثل خسارت بدنی را تحت پوشش قرار دهد.
    کلیدواژگان: حوادث طبیعی، بیمه، مسئولیت مدنی جمعی، خسارات
  • جواد ساغری، سوسن صفاوردی*، احمد بخشایشی اردستانی، محمدرضا حاتمی صفحات 1983-2004
    اندیشه سیاسی آیت الله خامنه ای به عنوان یک رویکرد پیشگام فکری و نظری در تاریخ سیاسی و فقاهت تشیع از ابعاد مختلفی حایز توجه و بررسی ویژه است. در این اندیشه سیاسی متعالی، حکومت اسلامی به عنوان یک گفتمان مسلط قابل تبیین و درک است. در واقع، در مفهوم سازی حکیمانه آیت الله خامنه ای از نقش و جایگاه حکومت اسلامی مولفه های مهمی مانند جایگاه و منشا حاکمیت، جایگاه رهبری و جایگاه دولت بسیار مهم ارزیابی شده و توجه به ابعاد مختلف هر کدام از آنها می تواند تصویر روشن تری ارایه نماید. با توجه به اهمیت جایگاه حکومت اسلامی در منظومه فکری آیت الله خامنه ای، در مقاله حاضر تلاش گردیده با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی و با توجه به چارچوب نظری ضرورت حکومت اسلامی ابعاد مختلف موضوع مورد واکاوی قرار گیرد. در واقع، سوال اساسی مقاله این است که حکومت اسلامی در اندیشه سیاسی آیت الله خامنه ای چگونه قابل تبیین میباشد؟ در پاسخ، توضیح داده خواهد شد که حکومت اسلامی در اندیشه سیاسی آیت الله خامنه ای با سه موضوع محوری جایگاه حاکمیت، نقش رهبری و جایگاه دولت قابل شرح و تبیین است.
    کلیدواژگان: آیت الله خامنه ای، حکومت اسلامی، دولت اسلامی، رهبری
  • انسیه حسینی*، هانه فرکیش، ارکان شریفی صفحات 2006-2023
    تحقق اصول حاکم و ناظر بر انتخابات آزاد و منصفانه همواره مورد توجه جدی اسناد و معاهدات حقوق بشری بوده است به گونه ای که نبود این اصول خدشه جدی به برگزاری انتخابات در هر کشوری خواهد زد. در جمهوری اسلامی ایران نیز پس از برگزاری ده ها انتخابات و پدیدار شدن ضعف ها و نواقص متعدد و از جمله پراکندگی قوانین و مقررات انتخاباتی موجب گردید تلاش هایی برای تدوین قانون جامع در حوزه انتخابات نظر کارگزاران اجرایی کشور را به خود جلب نماید و در همین راستا در سال 1397 و پس از کش و قوس های فراوان در نهایت لایحه جامع انتخابات از سوی دولت وقت به مجلس شورای اسلامی جهت تصویب ارایه گردید. پرسش مهم و بنیادین پژوهش حاضر آن است که مهمترین چالش ها و موانع فراروی لایحه جامع انتخابات کدامند؟تحقیق حاضر بر آن است در چارچوب روش توصیفی- تحلیلی به بررسی مهمترین چالش ها و موانع فراروی لایحه جامع انتخابات در پرتو برخی از اصول انتخابات آزاد و منصفانه بپردازد. یافته ها و نتایج پژوهش حاضر گویای آن است لایحه فعلی جامع انتخابات تا تحقق کامل اصول و مبانی انتخابات آزاد و منصفانه فاصله زیادی دارد.
    کلیدواژگان: انتخابات، لایحه جامع، دموکراتیک، منصفانه، اصل پاسخگویی، اصل شفافیت
  • اکبر ویسمرادی*، حسن درویش، رضا رسولی، مجید ضماهنی صفحات 2007-2024

    شایعات سازمانی یک سندروم سازمانی است که در صورت عدم مدیریت، میتواند عوارض جبران ناپذیری بر عملکرد سازمانهای دولتی داشته باشد. هدف اصلی این پژوهش، پیاده سازی مدیریت بر شایعات سازمانی در دانشگاه پیام نور است. روش تحقیق از نظر جمع آوری داده ها از نوع توصیفی-اکتشافی بوده و از نظر هدف، کاربردی و با روش ترکیبی(کمی-کیفی) به شمار می رود. جامعه آماری در مرحله کمی عبارت بود از مدیران 174 مرکز دانشگاه پیام نور در کل کشور که به همراه 31 ستاد استان و مرکز بین الملل، جمعا تعداد آنها 206 نفر بودند و از روش تمام شماری استفاده گردید.50 راهکار اولیه با بررسی ادبیات تحقیق احصا شد که در سه راند دلفی با پایایی بالا مورد پرسش از خبرگان دانشگاه پیام نور قرار گرفت. پس از غربالگری با آزمون کندال بر 47 مورد از راهکارها اجماع شد و مبنای پرسشنامه مرحله تحلیل عاملی اکتشافی قرار گرفت. جهت آزمون روایی سوالات از اعتبار سازه استفاده شد و آزمون KMO و بارتلت میزان کفایت و وجود همبستگی بین راهکارها را تایید کردند و بر همین مبنا 9 فرضیه تحقیق طراحی شد و مورد بررسی تحلیل عاملی تاییدی قرار گرفته و با معادلات ساختاری، ضرایب مسیرها تعیین گردیده و فرضیات تحقیق مورد بررسی قرار گرفت.تمامی فرضیات تایید شده و عوامل پیاده سازی مدیریت بر شایعات سازمانی در دانشگاه پیام نور در قالب مدل مفهومی با عوامل زیر طراحی گردید: سالم سازی سازمانی، واکسیناسیون اطلاعاتی، کلینیک شایعه، عدالت سیستمی، پیوندسازی، سازمان شیشه ای، گروه گرایی، بازآفرینی سازمانی، تقابل مستقیم.

    کلیدواژگان: شایعه، مدیریت شایعات سازمانی، دانشگاه پیام نور
  • علی اصغر ماشینچی* صفحات 2025-2045
    رویکرد درهم تنیده یا تلفیقی در طراحی برنامه درسی را به معنای فاصله گرفتن از الگوی سنتی برنامه درسی دانست که با اتکاء و ابتناء به حوزه های یادگیری مستقل)مواد درسی (موجب پراکندگی و تفرق در تجربیات یادگیری دانش آموزان میشود. تزریق ویژگی چابکی،چالاکی وپویایی در برنامه های درسی مدرسهای و ایجاد توان واکنش سریع و پاسخگویی به مسایل روز را بتوان جزء مهمترین امتیازات یا توجیهات روی آوردن به رویکرد تلفیقی در برنامه های درسی دانست.هدف از اجرای این پژوهش طراحی الگوی جامعه پذیری(پرورش اجتماعی)بر اساس رویکرد تلفیقی بود. روش پژوهش، آمیخته (کیفی- کمی) از نوع کاربردی بود. جامعه آماری در بخش کیفی متخصصان برنامه درسی و کارشناسان تعلیم و تربیت و در بخش کمی دبیران علوم اجتماعی در سال تحصیلی 1399-1398در استان بوشهر بودکه نمونه ها با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب گردید. ابزار مورد استفاده در بخش کیفی مصاحبه ها و خلاصه اسناد و مدارک بود که با استفاده از روش تحلیل محتوا مدل ترتیبی مایرینگ و نظام مقوله بندی قیاسی 70 کد و 18 تم استخراج و در بخش کمی، ابزار مورد استفاده یک پرسشنامه محقق ساخته بود که با استفاده از روش تحلیل عاملی ،مولفه های اصلی و فرعی مورد تحلیل قرار گرفتند و بر اساس آن ،عناصر مدل بر اساس:اهداف،محتوا،فعالیت های یادگیری و ارزشیابی برنامه های درسی تلفیقی ارایه گردید و اگر بازنگری در نظام برنامه درسی در عناصر فوق انجام شود ، می تواند به تقویت جامعه پذیری درفرایند نظام اموزش دوره ابتدایی منجر گردد.
    کلیدواژگان: جامعه پذیری، رویکرد در هم تنیده، برنامه درسی، مقطع ابتدایی
  • حمیدرضا صادقیان، محمد مهدی برغی*، سید مهدی منصوری صفحات 6677-6696
    قانونگذار حساسیت بالایی نسبت به جرایم ارتکابی توسط کارمندان دولت و تضییع حقوق بیت المال دارد به نحوی که گاها برخی مجازات های مقرر نسبت به افرادی که به نحوی منتسب به دولت به معنای حاکمیت هستند بسیار سنگین می باشد. هرچند براساس اصل 173 قانون اساسی تفسیر قانون بر عهده مجلس شورای اسلامی است اما مقامات قضایی نیز می توانند به آنچیزی که به تفسیر مقنن نزدیک است از متون قانونی تفسیر شخصی نمایند. اما گاهی قانون گذار با به کارگیری الفاظی مشابه "غیره" و "امثالهم" و گاهی نیز با حذف جملاتی به قرینه به جهت اختصار قانون نویسی راه را برای تفسیر باز می گذارد؛ هرچند این موضوع موجب ابهام در متن قانون و ایجاد تفاسیر مختلف می شود. فصل سیزدهم قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات به عنوان تعدیات مامورین دولتی نسبت به دولت می باشد که در اولین ماده این فصل تحت ماده 598 با درج نهادهای غیردولتی یک تناقض در عنوان فصل با متون مواد ایجاد می نماید و اما آن چیزی که موجب ایجاد تفاسیر مختلف می گردد
    کلیدواژگان: تفسیر، تصرف غیرقانونی، اموال و وجوه دولتی
|
  • Abbas Rahbar * Pages 2-19
    The Iranian society has always faced numerous ups and downs in the process of its social capital and political trust, and the turning point of this development of social capital was manifested in the Islamic Revolution in such a way that with the decline of the social capital of the Pahlavi regime on the one hand and the synergy of the leadership of Imam transcendental values ​​and the movement of the people, on the other hand, the Islamic Republic system was established.Considering the various capabilities of the Islamic Revolution of Iranl the main question of this article is: What hopes and fears have been associated with the state of social-political trust in Iran in the form of social capital? The main hypothesis also refers to the proposition that political trust (related to governments) contained in social capital has been seriously improved with the beginning of the Islamic revolution in the levels of influence on the increase of socio-political participation, transcendental culture and socio-political cohesion, but in the following decades due to The increase in the level of the poverty line, social damages, the general perception of unsystematic corruption and social gaps have faced increasing and dangerous obstacles, of course, adhering to the subjective and objective perceptions of the value system of the Islamic Revolution and improving the efficiency of governments in accelerating progress and removing obstacles to trust. It is considered politically important. The methodology of the article is based on qualitative approach and inferential analysis technique.
    Keywords: Social capital, Trust, Political Trust, Social Cohesion, The value system of the Islamic Revolution
  • Criminal policy governing Iran's aviation compared to other countries with the help of SWOT matrix
    Elnaz Chlongar, Mahmood Malmir *, MohamadReza Shadmanfar Page 2

    Aircraft is a high-speed air vehicle and is used for various purposes, the most important of which is the transportation of people and objects. The expansion of the use of aircraft in passenger and freight transport has led to the consideration of aviation law as a separate branch of law. In this paper, we have tried to identify strengths and weaknesses as internal factors as well as opportunities and threats as external factors using the SWOT matrix method for the factors influencing aviation criminal law. Then compatible strategies were identified in each section and finally the best strategies were determined. According to the QSPM matrix, the ST4 option means "implementing a strategic plan to supply the air fleet and increase the execution rate in all companies" with a score of 10.9 as the main strategy and the ST5 option means "return on investment in the transport sector. The presence of the private sector in this field was chosen as the second strategy. ST1, ST2 and ST3 were selected as the next options.

    Keywords: : Aviation, strategy, criminal
  • Social capital: trust typology and its measurement in Golestan province
    Ashoorgholi Mikaeeli * Page 3

    Trust is considered as one of the most important components of social capital . In the typology of trust, public trust should be based on the example of acquaintances and others. Public trust is the second type of trust related to people in society , the circle of which is more comprehensive. And the third type of trust is institutional trust. In this study, the purpose of this study is to investigate the relationship between trust and social capital in Golestan province , which was assessed and studied . Golestan province due to its special social structure and population after reviewing the desirability, respectively. Individual trust, public trust, and finally institutional trust are placed at the top . It is also more in the next stage of public trust in the contract and finally the trust of the institution that the type of attitude and trust is not desirable .

    Keywords: Social Capital, Trust, personal confidence, Institutional Trust
  • Reflections on the Interaction between the Council for the Protection of the Rights of the Treasury (Public Rights) and the Court of Administrative Justice
    Ahmad Asgari, Ali Mashadi *, Alireza Arashpour Page 4

    The ingenuity of the constitutional legislature has led him to envision one of the most important missions of the judiciary, "the restoration of public rights and the promotion of justice and legitimate liberties." On this basis, the judiciary cannot sit idly by to squander rights. And then try to realize and enforce public rights! Rather, beyond that is the role of the judiciary in reviving and upholding the rights of the people; That is, even before the current act or omission that results in the violation or termination of public rights, the judiciary restores and restores these rights, for example, having clean air is one of the sub-branches of the right to enjoy the environment. It is healthy living, which is implicitly addressed in the constitution. The executive bodies (Environmental Protection Organization, relevant ministries, supervisory bodies, industry, production, etc.) have a duty to be bound by this public right. In case of violation of this right, a bed should be provided according to the defined legal mechanism so that the suspects and the victims can claim their right and the judiciary should act in the position of realizing the right and enforcing these rights; Of course, it should be borne in mind that mainly such social issues do not have or do not want a private plaintiff, and this is where the issue goes beyond the realization and resignation that the legislator has considered the issue of revival and settlement.

    Keywords: Judiciary, Council for the Protection of Treasury Rights, public law, Court of administrative justice
  • Ebrahim Masoumi, Saeed Eslamee *, Kamal Pouladi Pages 21-34
    A Salafi refers to a group of Sunni Muslims who adhere to the religion of Islam and consider themselves followers of the righteous Salaf and in their actions and beliefs follow the Prophet of Islam, his companions and followers. The Salafis consider only the Qur'an and Sunnah as the sources of their rulings and decisions. Salafism has two main pillars: one is the return to the way of life and ideology of the righteous Salaf and finally the Sunnah of the Hijaz and especially the Sunnah of Medina 1400 years ago, and the second is the struggle against heresy, that is, everything that the Salafis consider new and contrary to tradition. Regarding Islam based on neo-Salafism, it should be acknowledged that neo-Salafism is based on new approaches in terms of principles and methods, and its emphasis is more on theological beliefs. And its founder is Ibn Taymiyyah Harrani. Now that the new Salafist current has come to power, a commitment to the former and traditional Salafist beliefs has undergone numerous changes and transformations. In a way that the neo-Salafis follow different methods in dealing with the theological and doctrinal ideas of the former Salafis.
    Keywords: Political Islam, Imamate, New Salafism, Caliphate
  • Ali Jahanipour, Masoud Raei *, Hadi Sadeghi Aval Pages 36-48
    The theory of Velayat-e-Faqih is the most pivotal foundation of the Islamic political system in the era of the absence of Imam al-Zaman (as). According to the defenders of this theory, its true meaning can be found in the word of revelation, which has both theological and jurisprudential principles. Unfortunately, in all past eras, this theory remained subjugated and abandoned in the field of power, but in the field of theorizing with dynamic and continuous ijtihad, it continued its growth until today, Shiite jurisprudence has designed a new horizon to In the shadow of this jurisprudential system, provide the engineering of the Islamic society with appropriate mechanisms. But with all these characteristics and having common points of thought, believers in the theory of Velayat-e-Faqih on the source of legitimacy and how to select and authority of the Supreme Leader, have disputes within the jurisprudential discourse that is one of the internal jurisprudential conflicts And popular legitimacy (theory of choice) has emerged. By analyzing in detail the constitutional negotiations and its principles, it can be said that the theory of democracy has been accepted within the scope of Sharia. And this discourse, in spite of the intra-jurisprudential discourse, has accepted the provisions of modern constitutional rights in the Al-Faragh region.
    Keywords: Constitution, theory of election, Theory of Appointment, Velayat-e-Faqih
  • REZA ZASHKANI, ABBASS GOHARI *, ENSHAALLAH RAHMATI Pages 50-65

    The will and freedom of human actions and on the other hand algebra and involuntary actions are among the long-standing issues that not only thinkers and philosophers who have attracted the general public He has studied the method of the Ahl al-Hadith and the Ash'arites, and the philosophical method and material determinism, and in the matter of authority, including the school of the delegates and the matter between the two, and the school of existentialism. The aim of this study was to investigate and analyze Ayatollah Sobhani's critical approach to the issue of the sequence of infinite wills and the eternal will of God through a study-library method. The results showed that from the point of view of Ayatollah Sobhani, God has created the world with his will based on the system of cause and effect, and believing in the absolute will of God is not a matter of coercion. Sobhani believes that the divine will belongs to human free will and not to human actions. While the Ash'arites consider the subject of the divine will to be contrary to free will and in line with determinism, Sobhani, unlike the Ash'arites, considers the free will of man to be the subject of the divine will. Therefore, in his view, whatever the divine will is, it will not contradict human action, because God has placed the foundation on human freedom.

    Keywords: afar Sobhani, Algebra, Free Will, sequence of infinite wills, the eternal will of God
  • _ Gholamhosein Masoud *, Faramarz Atrian Pages 67-88

    A welfare state is a government in which the provision and improvement of public welfare is the legal duty of the institutions of power. But this goal does not constitute an extra-legal act, or in other words, an act against the law by executors or citizens. Such a government will help all those who, for whatever reason, cannot afford it. This is done through the payment of a pension (minimum income) or other cash assistance. A welfare state means having prudent and intelligent policies to ensure at least a minimum standard of living for all and to promote equality in life opportunities, in which there is no doubt that all formal institutions need to focus on the provision of public services; Social security is a universal system of compulsory insurance. Social insurance consists of pension insurance, government health insurance, unemployment insurance and accident insurance; Governments provide social security because markets have failed to insure many of the important risks to individuals. On the other hand, the welfare state is a completely law-abiding government because the provision of free services always makes the profiteers think of abusing the predefined welfare benefits, which must be prevented and the violators punished. We will pay the duties of the Social Security Organization in order to provide services and fully comply with the laws

    Keywords: Government Welfare, Punishment, Social security, Pension, Retirement
  • REZA MOHAMMADIAN *, Hossein Tafazoli Pages 90-102
    An examination of the relationship between foreign policy and political development shows that foreign policy discourse has always influenced different chapters of development and in the long run has affected various economic, cultural and political indicators in the international system. Explaining the relationship between foreign policy and political development in Iran shows that the relationship during the presidency of Khatami has a distinct color and affects various aspects of the international system. This descriptive-analytical study answers the question of the impact of the relationship between foreign policy and political development in Khatami's government on the international system. The findings of the study are based on the assumption that the policy of de-escalation of the Khatami government in the context of reforms has led to the growth of components of political development, which in turn has affected the international system in various cultural, economic and political aspects. The aim of this study is to show the relationship between the foreign policy of Khatami's government in creating political development and in line with global equations in the direction of development and progress, which has had very positive effects on the international system. The perspective of the relationship between foreign policy and political development during Khatami's presidency has important implications for the international system in accepting cultural pluralism, which means opposition to the unipolar system, as well as results such as peace and friendship in the global paradigm and the participation of all nations. It has changed the conditions of the international system.
    Keywords: ohammad Khatami, Foreign Policy, cultural diplomacy, Dialogue among civilizations, international relations
  • Mohammad Bagheri *, Mehdi Najafzadeh, Vahid Sinaei, Morteza Manshadi Pages 104-121
    The purpose of this study is to investigate the relationship between modernization and urban development policies in Mashhad. The research method in this study is qualitative (theme analysis) and data were collected through semi-structured interviews. The statistical population of the study includes university professors, elites and specialists familiar with the field of modernization in Mashhad. Using purposive non-random sampling method and data adequacy and the principle of saturation, a total of 20 people were interviewed. Data were analyzed in three stages of open and axial and selective coding. The results show that before the revolution, the Western modernization style dominated the city and the Shah tried to implement the Western model in the city's development plans. After the Islamic Revolution, in the direction of urban development, direct and indirect intervention was made in the central part of Mashhad. But in the meantime, during the modernization of Mashhad in the post-Islamic Revolution, conflicts such as national and local conflict; The conflict between tradition and modernity and development without considering the principles of modernization has also emerged. The end result is the change of the city of Mashhad from a religious nature to a new modern city.
    Keywords: Modernization, city development, Politics, Mashhad
  • Aliakbar Gorji&Amp, Nbsp, *, Seyed Saeid Mirmohammadi, Bijan Abbasi, Hassan Khosravi Pages 123-136

    The purpose of this study is to analyze the characteristics of modern government by considering Iran as a study sample. Although it is difficult to name a perfect example of a modern state, but some of the salient features and components of the modern state can be explained as a criterion and indicator to distinguish it from other forms of government. Rule of law, representative government, oversight, separation of powers, responsibility and accountability, impersonal power, authority and legitimacy can be considered as the most important principles of public law governing the normative and structural framework of the governing system for the establishment of modern government. In other words, the principles and foundations of public law, the characteristics and components mentioned and analyzed, are the vital pillars of any theory about the construction and nature of the modern state. The method of this research is analytical and descriptive. The results show that the theory of sovereignty is closely related to the theory of the modern state, and in the modern state, sovereignty belongs to those people and belongs to them, and the government is guided by the public will in exercising its authority. Another feature of the modern state is the rule of law. Also, the rule of law is based on the supremacy of laws with the content of guaranteeing the fundamental rights and fundamental freedoms of citizens.

    Keywords: Governance, Government, ruler, modern state, Iran
  • Alireza Sheidaei, Aliasghar Eivaziheshmat *, Rasool Sanavifard Pages 138-157

    Today, the development of mobile and smartphones technologies has increased popularity of social networks and also the importance of examining htat how users' purchases are formed in social networks. The purpose of this study is to investigate the effect of advertising personalization on online shopping of users and especially users of Instagram. the conceptual model was formed by using the Delphi technique, and the structural equation method was used to analyze the relationships. the questionnaire distributes among a statistical sample of 384 Instagram users. The results show that the ethical personalization of advertising is positively related to awareness, credibility, creativity, entertainment, social value and trust. Awareness, credibility, creativity, entertainment, and social value are positively related to Flow experience and the value of advertising. The value of advertising, Flow experience and trust are influential components on online shopping.Personalization of advertisements can be defined as content adjustment based on the characteristics and needs of people, and the most obvious feature is the recommendation of services, because understanding user information and producing appropriate services can predict the user's goal. Active personalization may allow users to have a more integrated experience and smart services have a positive impact and better results for users.

    Keywords: Advertising Personalization, online shopping, Instagram Social Network
  • Masoud Pourkiani *, Seyed Mohamad Seyedi, Mozhgan Derakhshan, Hedayat Tirgar Pages 176-207
    Leadership and management in the formal and public education system as a mission-oriented activity is based on the principles, mission, goals and missions of the formal and public education system. The purpose of this study is to provide a model of leadership and managing change with a data foundation approach in the Iranian education system. The research method is mixed. Qualitative stage of inductive method and strategy of data foundation and Delphi fuzzy data theorizing and in quantitative stage, descriptive-survey type, fuzzy gap analysis strategy was used. Data collection is theoretically sufficient. Simultaneous coding and data chain coding was performed using Maxqda 18 software in 129 documents and in-depth interviews with 11 experts, which reached theoretical adequacy with 119 categories. The initial pattern of axial coding was provided to 12 experts from Farhangian University, Ferdowsi University of Mashhad, Payame Noor and Azad, until the final pattern was determined by fuzzy Delphi method. A total of 80 categories remained in the final axial coding pattern. Theoretical and selective coding of theoretical ideas was obtained through writing techniques from the relationships between the categories in the central coding model. By de-fuzzy and fuzzy gap analysis, the desired and existing status of the components was expressed and using the importance/ performance matrix, it was determined that there is no indifference and loss domain and all indicators are important and were placed in two areas of acceptance and weakness
    Keywords: leadership, Management, change, data foundation, Fuzzy
  • Shamsi Sokout *, Maryam Eslampanah, Farank Mousavi, Mohammadjavad Karamafrooz Pages 209-223
    Self-disclosure is the process by which a person reveals to another person about himself, his thoughts, feelings, aspirations, goals, failures, successes, fears, and dreams, which have a great impact on improving intimate relationships with others. The main question of the research is what is the place of self-disclosure in the sociological approach? The main hypothesis of the article is that self-disclosure in schools is rooted in sociological theories of social influence and social exchange, and various advantages and disadvantages have been attributed to self-disclosure. The child's personality and development and underlying factors such as expectation of role play a role in self-disclosure and self-disclosure leads to the promotion of friendships, increased empathy and promotion of learning and on the other hand risks such as not controlling privacy and not accepting self-disclosure. it has. Therefore, the need to teach students the principles of self-disclosure in schools is clearly felt. The research method in this article is descriptive-analytical and the data is collected in a library method.
    Keywords: self-disclosure, Students, intimacy, Privacy
  • Mohammad Tashakori Jahromi, Allahkaram Salehi *, Mohammad Amin Kouh Bor Pages 225-241

    This study was conducted to investigate the role of talent management and breeding in developing the performance of Iranian auditing firms. The study population was all independent auditors working in Iranian auditing firms. Based on this, the required information was collected from 384 independent auditors working in Iranian audit firms as a statistical sample. Research data analysis was performed by SPSS24 and AMOS24 software using structural equation modeling. The results showed that talent management through succession breeding at the level of individual competence has a significant effect on the performance of audit firms. Talent management through succession at the level of organizational competence has a positive and significant effect on the performance of audit firms. Talent management through succession breeding in the field of knowledge creation has a positive and significant effect on the performance of audit firms. Talent management through succession in the application of knowledge has a positive and significant effect on the performance of audit firms. Talent management through succession breeding in the field of talent development has a positive and significant effect on the performance of audit firms. Therefore, it can be said that increasing talent management through the establishment of succession dimensions can lead to improving the performance of auditing firms.

    Keywords: Performance Development, Succession, Talent Management
  • Mohammadamin Zare *, Maryam Tehrani, Akbar Hasanpoor, Saeed Jafarinia Pages 243-265
    Introduction

    Historically, many studies in the areas of behavior and emotion discovery in organizations have borrowed from the concept of fear, but from the perspective of the concept of organizational fear and models for managing it, a wide range of articles will not be found. Therefore, in this study, beyond the descriptions and categories of employee fear to go to a deeper understanding of the nature and types of factors affecting and affecting organizational fear. The purpose of this study was not only to advance theory and research, but also a practical goal, because a clear understanding of the factors and effects of organizational fear will be the first step towards its purposeful management.

    research method

    In this study, the antecedents and consequences of organizational fear and moving towards the development of its management model were determined from the methods, and from the combined method of O. Sandlowski and Rousseau (2007).Findings and analysis:Finally, this research identified 3 general themes including 8 categories and 14 themes as antecedents and 2 general themes with 5 categories and 14 themes as the consequences of organizational fear using the meta-combined method and reviewing 24 related articles.

    Summary and results

    The results of this study showed that many individual, organizational, environmental and even macroeconomic and social factors have caused employee fear in organizations and this fear will lead to many organizational and individual problems. Therefore, moving towards developing an organizational fear management model will be a necessary step in the next steps.

    Keywords: Fear, Organizational fear, Organizational fear management, Meta-Synthesis
  • Azadeh Shahbazian, Seyed Yaghoub Zeraarkish *, Amir Mohammadinejad Pages 267-285

    In this study, we will examine the effect of credit on investment motivation in the agricultural sector. For this purpose, the time series data of the Central Bank of Iran in the period 1397-1364 (2018-1985) has been used. The variables used to test the research hypotheses are the shadow exchange rate variable (E, corporate market index (IS), food price index (PF) and the dependent variable in this study is the Tobin variable, based on the results of econometric tests. Using Eviews and Microfit software, Johansen-Josilius and ARDL co-integration tests, the results show that in the long run, payment credits (CR) have a positive and significant effect on investment incentives in Iran's agricultural sector. In the long run, the stock market index of companies (SI) has a positive and significant effect on investment motivation in Iran's agricultural sector.In other trade variables, the analysis results show that in the long run, the independent variable Y (currency) affects the dependent variable Q Tobin in The level of 10% is not statistically significant (Prob. <0.1) .And as can be seen, interest rates (R) in the long run have a negative effect on the dependent variable Q Tobin and the variables of food price index (PF) and agricultural exports (EX) have a positive effect on the dependent variable Q Tobin د. Also, in the short run, the results of data analysis show that in the long run, payment credits (CR) have a positive and significant effect on investment motivation in Iran's agricultural.

    Keywords: Investment, Credits, Stock Exchange Index, agricultural sector, Iran, ARDL
  • Ali Akbar Samadzadeh *, Hamid Reza Goharian, Mehdi Asghari Pages 287-298

    The Universality of human rights is one of the most prominent contemporary issues and has been able to transform the traditional concept of governance to respond to developments that man in life in the world and proves the relative concept of sovereignty. Today's desires of the international community show how the expansion, learning and universal human rights are in line with the interests of all nations and members of the United Nations. The main question of the research is how does the world of human rights affect the sovereignty of governments? The results of the research show that, in spite of all pressures and restrictions that were created in the freedom and performance of a country, the universality of human rights has not been able to eliminate national sovereignty. But he has been able to evolve the concept and realm of governments. The progress of modern technologies and the expansion of mass communication means are very influential factors in this regard.

    Keywords: universality, Human rights, Sovereignty, Government, giving government sovereignty
  • Yuosef Samadi *, Hamid Abhari, Esmaeel Shahsavandi Pages 300-316

    Arbitration has become more common today than ever before to achieve more favorable results by relying on such factors as speed in proceedings, maintaining a good relationship, keeping secrets and expertise. In the cooperative sector, this institution can also be attributed to the time of the law on the cooperative sector and in the definition of the duties of the unions and the cooperative chamber, but it has received less attention. The question that arises is what is the place of arbitration in resolving disputes related to cooperatives? Today, dispute resolution in cooperatives can be done through three sources; Inspector of the company, the Ministry of Cooperatives and Arbitration in the arbitration authorities, which is the same as the Chamber of Cooperatives and the unions of the cooperative sector.After a dispute arises in companies and cooperative unions, according to the law of the cooperative sector, the elimination of profits must first begin within the company. Accordingly, according to paragraph 3 of Article 40 of the Law on the Cooperative Sector, the complaint of the members of the cooperative companies is first processed through the inspector or inspectors in order to obtain their legal opinion on the disputed issue. Also, the Ministry of Labor Cooperation and Social Welfare is considered as a reference in resolving disputes according to Article 66 of the Law on Cooperative Sector. Another authority that is competent to handle members' complaints is the unions of cooperatives and the cooperative chamber.

    Keywords: Arbitration, Cooperative Company, Cooperative Chamber, union
  • Sadegh Ebrahimi Kaveri *, Azize Rahimi, Rahime Choulanian Pages 318-334

    This article has been compiled under the title of Developmental Structuralism of Izz al-Din al-Mansara's short poems. Developmental structuralism is the main title of Goldman's methodology, which is influenced by dialectical and historical materialism. To understand this issue and the meaningful relationship of the literary work with the social and historical structure of the period to which it is related, Goldman explains the two processes of analysis and recognition of the literary text, which, of course, are related to each other. In fact, "this kind of critique is specific to realist literature in which the literary text is seen as a reflection of social relations, and the thematic and thematic critique when it focuses on social relations and structures is the same as sociological critique." Accordingly, in this article, an attempt has been made to examine these relations in the short poem of Izz al-Din al-Manasra, beyond Goldman's theory of structuralism, and considering the reasons and evidences that exist in confirming and proving the two-way connection between social phenomena and literature. The results of this study also show that the style of short poetry in Al-Mansareh focuses on the superiority and presentation of a specific idea that is directly and without using the free communication style of the past.

    Keywords: Structural Criticism, Developmental Structure, Short Poetry, Goldman, Izz al-Din al-Mansara
  • Ali Reza Mahdavi, Hosein Ahmari *, Mosta Rajaae Por Pages 336-346

    One of the main and key aspects of governance in the political system is the position of judge. Judgment is the most obvious position that is very important from a legal, jurisprudential and social point of view and has many challenges in the governmental organization. It is important because it shows the commitment to the law and the seriousness in doing so in protecting all human rights. In any government, the judge and the judiciary and fair judgment have a high status and great importance. The judge is the executor of the law and the guardian of justice. Judgment is an important matter that among its various subjects, the issue of independence and attributes such as knowledge and being a mujtahid is important and valuable, because the existence of these conditions is the prelude to the realization of justice. For many, the question may arise as to whether the judge should be independent or not and whether the judge's knowledge should be at the level of ijtihad or not. And what are the evidences and principles that distinguish an independent judge and a mujtahid? According to the questions raised, the present study, which has been conducted by the method of documentary and library study, with the aim of jurisprudential and legal study of the independence, science and ijtihad of judges seeks to answer these questions.

    Keywords: Authority, power of the judge, knowledge, independence of judges, ijtihad, knowledge of the judge, judgment in jurisprudence, judgment in law
  • Maryam Marafat Ezadi, Naser Masoodi *, Hasan Pashazadeh Pages 348-359
    This research has been done in order to study the legal theories in the field of representation in dealing with oneself in Iranian law and the theories proposed in jurisprudence and its application to the British legal system. On the other hand, one can take a closer look at the scope of a lawyer's authority in the transaction. Therefore, the agency is first stated as a legal relationship by which a person has the right to perform legal acts on behalf of and on behalf of another person, so that the effects of those actions directly affect the latter, which according to this definition of common funds. And its difference with other institutions is clear. Regarding the basis of agency, among various theories, the theory of succession due to creative will and the ruling of the legislator has been preferred, and in discussing the legal nature of agency, we considered contractual agency as a kind of right. In the matter of the territory of the representative, it was concluded that according to the general principle, there is the possibility of representation and representation in any matter, unless it is excluded by the legislator or it is not rationally possible.
    Keywords: lawyer', s discretion, self-deal, expediency, English Law
  • Farzad Karimi *, Seyed Saeid Safavi, Mohamad Angali, Sima Gholami Pages 361-373
    Ownership is one of the new legal institutions that has entered Iranian law in the last century. Although this type of ownership has existed in jurisprudence since ancient times in the form of a common contract, there are differences with today's time-sharing that is manifested in English law. In English law, time ownership or time sharing has entered into the law of this country in two common and joint ways, which in terms of being common has the same relative nature as Iranian law. Considering this legal institution in the two countries mentioned, we try to study this issue in an analytical-descriptive way in the law of Iran and Britain and to determine the similar points and its differences in the law of the two countries. The results of the research show that in British law, ownership in time sharing is complete and absolute, while in Iran, ownership is created in a common way.
    Keywords: Time Sharing, Iran, England, Common property, co-ownership
  • Sirus Parsa *, Ali Janipoor, Karam Janipoor Pages 375-392
    Background and Purpose; Postmodern criminology, with a new reading of the concept of crime in criminal law, has mainly made crime the ruling political and cultural system and criticized the inefficiency of modern criminal law and Islamic normative systems, to differentiate the concept of crime in the light of rejecting assumptions. And devotional concepts in criminal law, rejecting scientific and rational etiology, critique of legal, material and spiritual elements of crime, and believing in relativity and plurality and diversity has adopted a new approach to criminalization that the articles of the Islamic Penal Code sometimes to this component They get closer and sometimes farther away. The most important question before, how to read a crime based on postmodern ideas, how to draw a picture of a crime and what are the similarities and differences with criminology approved by the Islamic Republic of Iran in 1392?research method; The collected materials are based on library studies, receipts, and data analysis. The use of research papers and articles and law books in this field has also benefited greatly.
    Keywords: crime, postmodernism, Criminal law, Islamic Penal Code
  • Moslem Gholami Pages 394-408

    With all the measures provided to control the detention of an innocent person in the international dimension and the domestic law of countries, there are many cases in which the accused is not entitled to detention and unjustly detained without observing the legal conditions or He was imprisoned due to a judicial error. In such cases, compensation for the innocent detainee is an important issue that needs to be addressed due to the violation of the fundamental rights of individuals.The question that arises in this case is how an innocent detainee can seek compensation. The findings of the study indicate that in both the Iranian and American legal systems, despite the differences in substance (positive and negative) and the form and manner of claiming compensation, there are similarities between the two legal systems and Civil liability for compensation to an innocent prisoner in both systems is the responsibility of the state, with the difference that in Iranian law, if the detention is the result of a biased declaration of a crime, false testimony or fault of judicial authorities, The state can refer to the main responsible after compensation.While in American law, according to the principle of absolute immunity of judges, the responsibility lies with the state.This article tries to use descriptive-analytical method, Examine the conditions, proceedings and manner of claiming damages for innocent prisoners in the Iranian legal system with a look at US law

    Keywords: Compensation, commission, Innocent prisoner, Material damage, Moral damage
  • Amir Farokhnejad *, Neda Tashakori Abkenari Pages 395-407
    Background

    Hospitals are very complex, bureaucratic and multi-specialized social organizations that are allocated a large part of the health system's budget. Patients expect accessible, safe, high-quality, effective and reliable services from hospitals. Therefore, hospital managers should try to provide effective, high-quality and safe services efficiently. The purpose of this research is to investigate the impact of accreditation on the quality assurance of management programs of Navy hospitals.

    Materials and methods

    The current research is a descriptive survey in terms of practical purpose and in terms of data collection method. The statistical population is all the hospital administrators of the army navy, 110 of them were selected through targeted sampling. Data collection was done using a researcher-made questionnaire.

    Conclusion

    According to the findings of the research, it can be acknowledged that accreditation can guarantee the quality of hospital management programs. But due to the low coefficient of some accreditation components, it still needs to be improved. Therefore, managers can help to improve and guarantee the quality of hospital programs with proper planning for the implementation of accreditation and evaluation.

    Keywords: Evaluation, Accreditation, Quality Assurance, Hospital Management Programs, Army Air Force
  • Ehsan Ghamary, Ali Ostadhashemi * Pages 396-421

    Fiscal federalism theorists have long been intrigued by the relationship between fiscal decentralization and poverty. Few people, however, consider cross country research of similar linkages in developing countries. This research will provide new empirical evidence on the relationship between fiscal decentralization and poverty. It focuses on how the function of institutional quality can explain the relationship between fiscal decentralization and poverty in 53 developing countries from 1990 to 2014. The findings showed that a process-based approach as well as an outcome-based institutional-quality approach could explain the relationship between fiscal decentralization and poverty. In the case of democracy, revenue decentralization was found to be negatively and significantly related to poverty. In the case of, both revenue and expenditure decentralization was negatively and significantly associated with poverty. In addition, in this article, we intend to answer these questions whether financial decentralization is more effective in countries with high institutional quality or not. And is there a non-linear relationship between financial decentralization and poverty?

    Keywords: Fiscal decentralization, institutional quality, poverty, subnational government analysis, developing countries
  • Mohabbat Menbari, Kambiz Pooshaneh *, Ali Akbar Khosravi Babadi Pages 410-435
    The aim of the present study is the pathology of the educational guidance system to provide a desirable model. The present research is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of data collection and has been done in both quantitative and qualitative methods. The statistical population in the qualitative section is 30 experts in the field of educational sciences and in the quantitative section are 200 educational administrators, consultants, experts and facilitators. Among them, 132 people were selected as the sample size based on the Cochran sample size formula and based on stratified random sampling method. The data collection method of the present study consists of two parts, which include library studies and field research. An open researcher-made interview and questionnaire were used to collect field information. Structural-interpretive modeling (ISM) method has been used to design the initial model of pathology of the educational guidance system. The partial least squares method was used to validate the model. In the qualitative part, content analysis of Maxqda software and structural-interpretive analysis with MicMac and at least partial squares with Smart PLS have been performed.
    Keywords: pattern, pathology, Academic Guidance
  • The role and authority of the competent authorities in the preliminary investigation of juvenile delinquency in the Iranian and American penal systems
    Elham Abdi, Ahmad Ramezani *, Shahla Moazami, Mojtaba Farahbakhsh Pages 437-456
    Children and adolescents are in a much more sensitive situation than adults due to their specific age, physical and mental conditions. Therefore, cases such as delinquency require special and different measures. Therefore, in this study, the aim is to examine the role and authority of the competent authorities in the preliminary investigation of juvenile delinquency in the two criminal systems of Iran and the United States, to clarify the structure of this issue and to find out their differences and determine that the two countries What strategies have been adopted to improve the investigation of juvenile delinquency in the preliminary investigation stage? The legal articles of the two countries' procedures that are related to the issue have been reviewed, and at the end of the research, suggestions have been made to modify the duties and apply all the principles contained in the lawJudicial recourse has been envisaged at various levels to address all the crimes committed by these individuals, and of course in cases where a child is detained for delinquency, the arresting officer must immediately understand the juvenile in a comprehensible manner, of legal rights. He should inform and immediately inform the Attorney General and the parents, the juvenile guardian, the custodian of such detention
    Keywords: juvenile Justice, competent authorities, prosecution, Iranian penal system, US penal system
  • Ziba Ghahremani *, AliAkbar Khodrizadeh, Mahdi Goljan Pages 458-471

    The Iranian Women's Organization was established in 1966. The news item indicates the establishment of a women's organization in the second Pahlavi period, whose ultimate goal and mission was to increase the cultural, social and economic awareness of Iranian women. The organization had about four hundred branches throughout Iran and pursued its goals by establishing nine separate committees. The emphasis of the Women's Organization was on increasing the education of women and girls and providing facilities for them to enter the labor market. To this end, the Family Health and Welfare Committee had the most important task in the Fifth Development Plan with a specific budget.The purpose of the present study is to review and explain the process of establishment and operation of the Family Health and Welfare Committee of the Women's Organization. The research question is what services this committee has provided according to the definitions of assistance and what have been its weaknesses. This research has been done by content analysis method and relying on main sources, archival documents.Findings show that the Committee on Family Health and Welfare in the field of health, assistance to homeless families, vocational training and family and legal advice, to increase awareness and expand employment and promote the role and position of women in various social and cultural affairs, a suitable platform Provided and paved the way for coherent aid actions.

    Keywords: Family Welfare, Health Committee, Women's Organization, Assistance, Women, Pahlavi
  • Hoseen Rahmani Tir Kolaee * Pages 473-490

    Amir Momenan Ali (AS) is a figure that all the great men of Islam, including Shiites and Sunnis, and even scholars and scientistsVarious nations and religions have spoken and written about his virtues and virtues; But the expression of these virtues of languageThe Lord of the Universe, the great Prophet of Islam, has a special place that shows his greatness and high position.One of the important places where these virtues and virtues have been expressed by the Holy Prophet (PBUH) is the day of Ghadir, whichThe Holy Prophet (PBUH) while introducing the Commander of the Faithful (AS) as his successor, enumerated them in a long speech; ThisThe article intends to identify and analyze the principles of the Alawite biography, which corresponds to the prophetic biography.The Lord of the Universe, the great Prophet of Islam, has a special place that shows his greatness and high position.One of the important places where these virtues and virtues have been expressed by the Holy Prophet (PBUH) is the day of Ghadir, whichThe Holy Prophet (PBUH) while introducing the Commander of the Faithful (AS) as his successor,

    Keywords: Quran, Truth, guardianship, guidance, victory
  • Asadallah Izadkhah, Masoud Raei *, Manoochehr Tavassoli Naeeni Pages 491-530

    Legislative assemblies in democratic governments have a special importance which are referred to as fundamental institutions; so that after the introduction of this concept in during the constitutional period, it has attracted the attention of jurists and thinkers. Given the importance of this issue, the question is; what is the position of the parliament in Iran from the perspective of figh and public law? Considering in this area can be found that the dominant approach to the concept of representation of efforts to localize this emerging institution in Iran. However, by examining each of the views expressed in relation to the position of the representative, it can be seen that the scholars and thinkers emphasized on the implementation of this emerging institution on sharia law. But it seems that the concept of representation, despite its similarity with the power of attorney contract, cannot be compared with it. This is because representation, as one of the modern concepts of public law, has its own rules and characteristics, according to which it is by no means logical with the so-called advocacy in figh, but in terms of non-conflict with the principles and norms of Sharia, it has been accepted in the form of customary terms.

    Keywords: Representation, legitimacy, Advocacy, Islamic Figh, public law
  • Habibollah Khodsiani, Mahmood Malmir *, Masoud Heydari Pages 492-502
    Human life in the world, both in the past and today has raised various issues in relation to oneself and others. In the meantime, the social environment that man has chosen for his life, whether it is a small group or a large society, issues and challenges. Has seen many aspects that both the environment of society and the personality of the individual have influenced this process. To maintain its organization and continue its life, it is necessary to constantly adapt new people to itself. Given the expansion of conflicting areas of privacy and crime prevention, this research is essential. The purpose of this study is to explain the areas of crime prevention and the role of preventive government oversight in this regard. Based on this, the question arises as to which area of ​​privacy can be in conflict with crime prevention? The answer to this hypothesis is that situational prevention can conflict with citizens' privacy. The research method is descriptive-analytical. As a result, the government should exercise its oversight role exceptionally and not enter into privacy-related areas unless expedient and necessary.
    Keywords: Privacy, Government, Crime Prevention, monitoring
  • Amirhossein Rastegar, Behrooz Eskandarpoor * Pages 504-534
    The main purpose of this research is to identify and prioritize the factors affecting the financial statements in accordance with the entrepreneurial marketing of companies. This research is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of nature. Data were collected using a researcher-made questionnaire that was approved by experts. The statistical population of this study included 570 managers and employees of the departments and managements of the National Company for Southern Oilfields. Also, the second population was experts and professors and strategic managers aware of financial management and marketing. The research sample includes 291 managers and employees who were randomly selected and 15 people were selected from the group of experts by snowball method. To answer the research question, review the hypotheses and analyze the collected findings, descriptive statistics and inferential statistics with SPSS and Expert Choice software were used.The results of data analysis showed that, dimensional location of financial information, financial information interconnection, financial information classification management, preparation of cash flow statement, separation and separation of financial information, adaptive table, liquidity and risk-taking flexibility, creation Value, and resource leverage were obtained by experts using the Delphi method. In the end, using the TOPSIS technique, the identified criteria were prioritized, with the first priority being the separation and segregation of financial information with the highest priority and risk. They had the lowest priority
    Keywords: Entrepreneurial Marketing, Financial Statements, Identification, Prioritization
  • Hossein ataeivaleh, mirebrahim seddigh, Armin Amini Pages 536-558

    This article examines the role and influence of urban civic institutions in Iran's political development. Accordingly, the main question is: What effect do the duties, powers and performance of urban civic institutions have on Iran's political development? The temporary answer to the present question is: Urban civic institutions will lead to Iran's political development by exercising the duties and powers enshrined in the law and raising the level of civil participation in governance. The city council of developed countries has a wide range of responsibilities. In many countries, the affairs of an independent ministry are the responsibility of the city council in developed countries. This system of decentralization has left many matters directly to the collective wisdom of the citizens. Therefore, the performance of the city council is directly related to the wishes of the citizens of developed countries, and it can perform better than the city councils in a There is a centralized system (like Iran), observed.

    Keywords: Development, Political Development, Civil Society, Urban Civil Institutions, Iran
  • Reza Noori, Ali Chahkandi Nezhad, Seyed Mohammad Razavi Pages 560-574

    With the increasing number of sports operations and the widespread acceptance of sports by the people and, consequently, the increasing rate of injuries during sports, the issue of civil liability in sports is emerging. Among these, martial arts are different from other sports in terms of causing physical injuries due to the many physical conflicts that they have during exercise. The purpose of this article is to investigate the dimensions and examples of fault and responsibility of martial arts coaches as a social phenomenon. The research method in this research is descriptive-analytical, which has been done mainly by using primary research sources and reading jurisprudential-legal sources. The results showed that by defining the duties of coaches, the scope and scope of these responsibilities will be determined. Martial arts coaches have responsibilities for performing their duties in the field of sports. If they fail to perform their duties, they will have civil liability, which may be due to the act or omission of the coach. The responsibility of a martial arts instructor is the instructor's obligation to compensate for the damage caused to another as a result of his or her act or omission.

    Keywords: Civil Liability, Coach, Martial Arts, Fault
  • Hajirahim Farhadzadeh *, Morteza Mahmodi, MohamadReza Hatami Pages 576-591

    Review:Ayatollah Khamenei's active style strategy is a practical political solution in order to break the foundation and fundamentally shape the structuralism of the ruling system in the domestic and international arena. Because his formulated policy, the negation of domination and domination based on dignity, wisdom, expediency and anti-exploitation, oppression, humiliation, tyranny, is formulated against one-sidedness. Active resistance is a practical strategy in search of strengthening resistance in economic, political, scientific, and military dimensions in the face of threatening crises, to have resilience, especially to restore and rebuild economic and defense structures, and to emphasize the advantages of internal power, prudent rational management, and self-belief. has it. The main question of this research is how can the active resistance against the rule system in Ayatollah Khamenei's thought be explained?In the findings section, by emphasizing the internal strength of defense, by benefiting from the rule of negation of mustache, internal reliance and introversion of production and export products, it emphasizes the unity and relations of Muslim neighbors and defense strengthening. This article is descriptive-qualitative in terms of method and examines the type of transformative thought and behavior.Keywords: practical strategy, active resistance, political style, mustache negation, neorealism

    Keywords: practical strategy, Active resistance, political style, mustache negation, Neorealism
  • Mehdi Yazdanpanah *, Maryam Moradi, Abumohammad Asgarkhani Pages 577-595

    Today, science and technology are a fundamental principle for countries and societies seek to acquire knowledge in various ways. This research seeks to show that scientific and technological diplomacy is a necessity in development and part of a country's development process is achieved through scientific exchanges. For this purpose, this research seeks to find provable answers and clear implications of the role of scientific and technological diplomacy in development. The statements made in response to this question are: Scientific and technological diplomacy it will eventually lead to development by accepting and exchanging foreign students, international academic cooperation and establishing scientific relations and interaction and cooperation of researchers in the world arena through study opportunities, joint research projects, joint conferences and articles. The data collection method is based on the documentary method, the research strategy is deductive based, and the data analysis method is based on the descriptive-explanatory method and is inspired by a theoretical framework corresponding to scientific and technological diplomacy.

    Keywords: Development, Science, technology, Diplomacy, communication
  • Fatemeh Hajialiyan, Seyed Siyamak Moosavi *, Ali Shahinpoor, Hossein Gharebeygloo Pages 597-617

    Tourism has become a global industry, and is recognized as one of the most developed and thriving tourism industries. Medical tourism is an industry that is growing rapidly and has provided special opportunities for international organizations to gain a competitive advantage. The purpose of this study is to present a strategic model of medical tourism for Iran. The present research is methodologically a type of research with a combined method with two approaches of qualitative and quantitative research. In terms of purpose, this research is considered as a development research and the research approach of this study is inductive-deductive in terms of data collection logic. The statistical population in the qualitative section is 20 university experts and in the quantitative section of tourists, the sample size is 384 using the Cochran's formula. Sampling method in the qualitative part is the purposeful method and in the quantitative part is the simple random method due to the heterogeneity and dispersion of the statistical population. The data collection tool in the qualitative part is through the research literature (identifying dimensions using internal and external research) and in the second part is a questionnaire.

    Keywords: Tourism, Medicine, Medical tourism
  • Marjan Masoumi, Alireza Amini *, Mohammad Hassan Elahi Manesh Pages 618-651

    The purpose of this study is to investigate and compare the following elements between Iran and Turkey within the time period of 1990 until now:- Social contexts of the economic development programs- Elements and principles of the economic development- Social and economic indicators of the development programsThe research method used in this study is descriptive-analytical. Data collection was done via research and investigation through economic books, articles, magazines, newspapers and, scientific and legal databases on the Internet. Then the data analysis of gathered information was performed under the supervision of professors in sociology and economics. Our analysis shows that the social development trends in Turkey have been carried out under the influence of economic liberalization waves. Turkey's participation in the global economy has made it inevitable for the European Union to apply strategic restrictions on Turkey's structural approach. Localization of politics, religion and democracy can be considered as one of the indicators that has been formed during the second wave of political, social and economic development in Turkey. In Iran, various socio-economic development plans (first to sixth Comprehensive Development Plan) have been developed and implemented, which emphasize on education, healthcare, women's empowerment, public participation, economic liberalization, and comprehensive development of society and economics.

    Keywords: social platforms, Economic Development Plans, Iran, Turkey
  • Abolhassan Najafzadeh, Nemat Ahmadinasab *, Ali Bigdeli Pages 652-680
    ObstractWith the beginning of constitutional movement in the early 20 century, Fars estate and the city of Shiraz was the center of constitutional political changes in the south of Iran to the extent that it was considered the second state after Tehran that whose constitutionalist consisting of intellectuals, guilds, scholars and neighborhood chiefs started a general movement against domestic tyranny and favorable to constitutionalism, they sent their representatives to the first parliament .The formation of state associations in Shiraz which later took place by inviting Solat - ol - Doleh, Head of the Qashqai tribe and Seyed Abdol- Hessein Lari, influential cleric of the south to confront the Qavam family, intensified the peak of constitutionalism in Fars. According to this, this research is trying to answer this question that the leaders of constitutional of Shiraz were able to achieve the constitutional ideals? In response to this question, this hypothesis was suggested that internal contradictions of the members of the associations, lack of effective police force , the dependence of some of its members on the governor of Fars and personal purposes against the family of Qavam-Ol-Molk Shirazi didn't provide the necessary approaches for constitutionalism. Therefore, Fars state associations didn't cultivate a favorable environment for the growth of constitutional ideas such as law, equality and establishment of justice hom.Key words: Fars, constitutionalism, state associations, scholars, the tribal chiefs
    Keywords: Fars, Constitutionalism, state assocciatioms
  • Touraj Ahmadi, Masoud Raei *, Alireza Arashpour Pages 988-1018
    International management of international straits in specific situations is one of the most important international issues today from the perspective of the Convention on the Law of the Sea. International strait management strategies in specific situations exist both in the Convention on the Law of the Sea and outside the provisions of the Convention. The Convention on the Law of the Sea relating to the international management of international straits in special situations, such as coercion and war, recognizes the principle of the survival of rights based on safe passage and transit. They remain on their own. The effect of special situations on the management of international straits is that in no particular situation, the country adjacent to the strait has the right to block the international strait, and in case of blocking the international strait, international responsibility is created for the blocking country. Finally, in certain critical situations, it is possible to temporarily suspend the passage until the special situation has been resolved and some inspections have been carried out, and the provisions of the Convention on the Law of the Sea do not allow further in certain situations. Because special situations are temporary situations that arise, the Convention on the Law of the Sea calls for the co-operation and co-operation of the countries adjacent to the Strait and the transit countries as the main strategy of international management.
    Keywords: International Strait, special situation, rights of the seas, war, transit, harmless passage
  • Naser Gharebi, Ali Reza Sharifi *, Arkan Sharifi, Farzad Parsa Pages 1922-1935
    Civil partnership is a contract through which natural or legal persons calendar their capital in order to increase profits by investing in economic, productive and commercial activities, etc., in the form of cash and non-cash shares of the company. However, in the social system of society, which is based on cultural, legal and political relations, sometimes for reasons of nature or form, there is no solution other than dissolving the contract. As we know in civil law, the effect of a company contract is possession, and in order for the company to be realized, the property of the partners must be mixed or spread for another reason. Therefore, in order to investigate the factors of dissolution of the partnership agreement, in addition to examining the causes that lead to the dissolution of permissible contracts, it is necessary to study the causes that also cause the dissemination to disappear. For this reason, in this article, with a descriptive-analytical method, we examine the factors that cause the dissolution of the company and its dissemination.
    Keywords: Civil Participation, contract dissolution, company contract, Islamic Banking, Banking Contracts
  • Fatemeh Sharei *, Nasrin Seyedrazavi Pages 1937-1954
    After the Safavid court gave up its extensive support for the art of Iran's book designing doctrine , it began to decline, and some of the artists of the Safavid court migrated to India at the invitation of the Gorkan rulers.The presence of these artists and their supervision of Gurkanian's bookdesigning workshops caused the transfer and expansion of many aesthetic achievements of Iranian art in the newly established Gurkanian doctrine . This research has been done with the aim of investigating the effectiveness of the Gurkani gilding school from Safavid and also investigating the similarities and differences between these two doctrines.And for this purpose, a Qur'an from the Safavid period and a Qur'an from the Gurkan period have been selected and analyzed. The hypothesis of this research is based on the fact that because of the very close relationship between this government and the migration of some Iranian artists to India, Gorkani gilding has been influenced by Safavid gilding.Finally, it can be concluded that Gurkani art, despite all its similarities to Safavid art, has changed over time and found its own nature and independence.
    Keywords: Gilding, Qur'anic gilding, Safavid, Gurkanians of India
  • Farrokh Rayatbin *, Gholamreza Khajesarvi Pages 1938-1966

    In Iranian society, it has often been thought that the institution of state, as an actor, has always been opposed to democracy and has hindered its institutionalization. Despite Comments for and against this relatively pervasive notion, it seems that after the Islamic Revolution, the institution of state has been in a status of fluctuation between agreeing and denying the institutionalization of democracy. The present research question is: what has been the role of the state in the institutionalization of democracy through its impact on social classes and class structure? After the revolution, the state, as a powerful institution, opposed or supported institutionalization through its policies. Process tracking technique has been used to conduct this research. According to the findings the state in Iran as a powerful institution has played a dual role in the institutionalization of democracy through its policies. The state, through its system of planning and economic policies, has led to the unbalanced expansion of classes, and at the same time, the class divide in society has intensified. In other words, despite the fact that class coalition and compromise have been prevented, but with the support and expansion of the middle class, and especially its new section, it has supported the single-class institutional model.

    Keywords: State, Institutionalization of Democracy, Islamic Republic of Iran, Social classes
  • Hosein Malekizadeh, Ali Nasehi * Pages 1968-1981
    Natural disasters are harmful. The damage caused by it is such that it puts many people in a catastrophic situation. The government, due to limited resources, cannot be responsible for all damages and compensate them, and its intervention is more restorative than compensation. Considering the vast and rapid developments in the political and legal opinions of societies as well as in economy and technology; And considering the variety of damages that can be claimed, the traditional civil responsibility elements cannot be responsible for such damages, and the solution is to distribute the costs of compensation to the victims of these accidents in the society. In fact, by accepting collective responsibility and creating a suitable mechanism, the insurance industry can be brought back to compensate for the damage. The law establishing the General Natural Disaster Insurance Fund approved on 8/5/2013 was inspired by this theory and is considered a progressive law in its own right, but because it focuses on residential units and under certain conditions, it is non-residential and neglects the coverage of movable property and life damages. and in addition, its insurance mechanism is facing serious problems; It seems that the law needs to be amended and completed to include both employees, merchants, hoteliers and tenants, and to cover other damages such as physical damage.
    Keywords: Natural accidents, Insurance, collective civil liability, damages
  • Javad Saghri, Sosan Safaverdi *, Ahmed Bakshaishi Ardestani, Mohammad Reza Hatami Pages 1983-2004
    Ayatollah Khamenei's political thought as a pioneering intellectual and theoretical approach in the political history and jurisprudence of Shia is of special interest and investigation from various dimensions. In this sublime political thought, the Islamic government can be explained and understood as a dominant discourse. In fact, in Ayatollah Khamenei's wise conceptualization of the role and position of the Islamic government, important components such as the position and origin of sovereignty, the position of leadership, and the position of the government have been evaluated as very important, and paying attention to the different dimensions of each of them can give an image Provide more clarity. Considering the importance of the position of the Islamic government in the intellectual system of Ayatollah Khamenei, in this article, an attempt has been made to analyze the different dimensions of the subject by using the descriptive-analytical method and according to the theoretical framework of the necessity of the Islamic government. In fact, the basic question of the article is how can the Islamic government be explained in the political thought of Ayatollah Khamenei? In response, it will be explained that the Islamic government can be explained in the political thought of Ayatollah Khamenei with three central issues: the position of sovereignty, the role of leadership and the position of the state.
    Keywords: Ayatollah Khamenei, Islamic Government, Islamic state, leadership
  • Ensiyeh Hosseini *, Haneh Farkish, Arkan Sharifi Pages 2006-2023
    The realization of the principles governing and overseeing free and fair elections has always been a serious concern of human rights documents and treaties in such a way that the absence of these principles will seriously damage the holding of elections in any country. In the Islamic Republic of Iran, after dozens of elections were held and numerous weaknesses and deficiencies emerged, including the scattering of electoral laws and regulations, efforts to formulate a comprehensive law in the field of elections attracted the attention of the executive agents of the country, and in this regard, in the year 2017 and after many struggles, the comprehensive election bill was finally submitted to the Islamic Council for approval by the then government. The important and fundamental question of the current research is what are the most important challenges and obstacles to the comprehensive election bill? The present research aims to examine the most important challenges and obstacles to the comprehensive election bill in the light of some principles of free and fair elections within the framework of the descriptive-analytical method. . The findings and results of the current research show that the current comprehensive election bill is far from the full realization of the principles and foundations of free and fair elections.
    Keywords: elections, a comprehensive, democratic, fair bill, the principle of accountability, the principle of transparency
  • Akbar Veismoradi *, Hasan Darvish, Reza Rasooli, Majid Zamaheni Pages 2007-2024

    Organizational Rumors is an organizational syndrome that, if not managed, can have irreversible effects on the performance of Public Organizations. Therefore, in this study, we seek to find a model of organizational rumor management Approachs at Payame Noor University, which is spread across 174 university units across the country. Now the main question of the research is How can we design an Organizational Rumors Management Conceptual Model for Payame Noor University?The study is a mixed research and is conducted in two qualitative and quantitative sections so in response to question, after reviewing the literature and conducting structured interviews, 50 indexes were extracted and evaluated by the panel of Delphi experts in 3 stags and 47 indicators were approved Finally, by performing exploratory factor analysis, 47 indicators were classified into nine categories and formulated a model for Organizational Rumors Management in Payame Noor University. Cronbach's alpha coefficient(0/877) indicated the appropriate reliability of the questionnaire.The results of the research show that all 9 main components of the model include Organizational Healthing(0/76), Information Vaccination(0/83), Rumor Clinic(0/64), Systemic Justice(0/52), Link Building(0/67), Glass Organization(0/57), Group Orienting(0/44), Organizational Reconstruction(0/54), Direct Confrontation(0/67) have an impact on the organizational rumors management in Payame Noor University.Based on the findings, it can be concluded that Organizational Healthing & Information Vaccination & Rumor Clinic & Systemic Justice & Link Building & Glass Organization & Group Orienting & Organizational Reconstruction & Direct Confrontation have an impact on the organizational rumors management in Payame Noor University.

    Keywords: Rumor, Gossip, grapevine, hearsay, Organizational Rumors Management, Payame Noor University
  • Ali Asghar Mashinchi * Pages 2025-2045
    The integrated approach to curriculum design means distancing oneself from the traditional curriculum model, which, by relying on independent learning domains (curriculum materials), leads to dispersion and divergence in students' learning experiences. School curricula and the ability to respond quickly and respond to current issues can be considered as one of the most important advantages or justifications for the integrated approach in the curriculum. The purpose of this study was to design a model of socialization (social education) based on the integrated approach. The research method was mixed (qualitative-quantitative) of the applied type.The statistical population was in the qualitative part of curriculum specialists and education experts and in the quantitative part of social science teachers in the academic year 1399-1398 in Bushehr province. The tool used in the qualitative part of the interviews and the summary of documents was extracted using the content analysis method of the sequential model of Meering and the deductive categorization system of 70 codes and 18 themes, and in the quantitative part, the tool used was The researcher had made a questionnaire using Ro Factor analysis, main and sub-components were analyzed and based on it, the model elements were presented based on: objectives, content, learning activities and evaluation of integrated curricula and if the curriculum system is reviewed in the above elements. , Can strengthen socialization in the process of the primary education system.
    Keywords: sociability an integrated, Approach, Curriculum, Elementary School
  • Hamid Sadeghi, Mohamad Megdi Barghi *, Mehdei Mansouri Pages 6677-6696
    The legislator has a high sensitivity towards the crimes committed by government employees and the violation of the rights of the treasury, so that sometimes some prescribed punishments are very heavy for people who are somehow attributed to the government in the sense of sovereignty. Although according to Article 173 of the Constitution, the interpretation of the law is the responsibility of the Islamic Council, but the judicial authorities can also give personal interpretations to what is close to the legislator's interpretation of the legal texts. But sometimes the legislator leaves the way for interpretation by using words similar to "other" and "like" and sometimes by removing similar sentences for the sake of brevity in writing legislation; However, this issue causes ambiguity in the text of the law and creates different interpretations. The thirteenth chapter of the Islamic Penal Code is the section on punishments as violations by government officials against the government, which in the first article of this chapter, under article 598, by including non-governmental organizations, creates a contradiction in the title of the chapter with the texts of the articles, but what causes different interpretations. becomes
    Keywords: Interpretation - Illegal, seizur, Funds